Obavijesti

News

Komentari 258

Vlada: Ne možemo na vrijeme isplatiti prijevoz, nema novca

Vlada: Ne možemo na vrijeme isplatiti prijevoz, nema novca
1

Sve sindikalne središnjice u zemlji pozvale su Vladu da na svojoj 128. sjednici iz proračunske pričuve ipak isplati naknadu prijevoza zaposlenicima u školama

VIDEO

Umanjenje prosinačkih plaća zaposlenima u prosvjeti, neisplata njihovih troškova prijevoza na posao i s posla, te dodataka za smjenski, dvokratni i prekovremeni rad  – predstavlja grubo kršenje čak triju važećih kolektivnih ugovora: Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama i Kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama. Ujedno, prema Kaznenome zakonu, neisplata plaće ili dijela plaće je i kazneno djelo, istaknuli su u utorak iz Sindikata.

Dodaju kako se naknada za prijevoz zaposlenicima mora isplatiti unaprijed, tj. zadnjeg dana u mjesecu za sljedeći mjesec, a ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, je 2. prosinca ove godine obavijestio škole kako će ovu naknadu isplatiti tek u siječnju sljedeće godine. Sve sindikalne središnjice u zemlji pozvale su Vladu da na svojoj 128. sjednici iz proračunske pričuve isplati naknadu prijevoza zaposlenicima u školama.

"Ni zaposlenici Ministarstva neće dobiti naknade"

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta stiglo je priopćenje u kojem stoji kako zbog trenutnih gospodarskih poteškoća ne mogu na vrijeme isplatiti naknadu za prijevoz. Naime, isplata naknade za prijevoz odgođena je za 20 dana, točnije za prvi tjedan siječnja, što znači da nitko neće biti zakinut za svoja prava, kažu iz Vlade.

U Ministarstvu također naglašavaju kako naknada za prijevoz neće biti isplaćena ni zaposlenicima Ministarstva, kao ni agencijama u sustavu obrazovanja i znanosti, visokim učilištima, a ni institutima. 

- Želimo istaknuti kako će djeci svih zaposlenika u sustavu obrazovanja i znanosti koja ostvaruju pravo na dar za djecu u pojedinačnom iznosu od 500 kuna isti biti isplaćen ovaj mjesec. Kako se radi o ukupnom iznosu od oko 23 milijuna kuna koji je identičan mjesečnom trošku naknade za prijevoz, Ministarstvo je odlučilo u isplati troškova dati prednost djeci - rekli su iz Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 258
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.