To je to što me zanima!

Vlada objavila smjernice: Plaće i mirovine neće rasti do 2014.!

Vlada je najavila da primanja za 240.000 zaposlenih u javnom sektoru i 1,2 milijuna umirovljenika neće rasti sljedeće tri godine, već će plaće ostati na razini 2008. god.
Vidi originalni članak

Prema Vladinim smjernicama za ekonomsku i fiskalnu politiku, sve do 2014. godine neće biti povećanja plaća ni mirovina, piše Novi List. Kako plaće i mirovine ne bi smanjivali, najbolje rješenje je zamrznuti primanja za 240.000 zaposlenih u javnom sektoru i 1,2 milijuna umirovljenika. 

Tako će plaće sljedeće tri godine ostati na razini onih iz 2008. godine. Prema smjernicama, državni proračun sljedeće godine će rasti za 2,7 milijarde kuna u odnosu na 2011. godinu, a 2013. planirani porast iznosi 3 milijarde kuna. Premijerkin ekonomski savjetnik, Željko Lovrinčević, za Novi List je pojasnio kako će sav rast Vlada utrošiti na kamate. Vlada u dokumentu nije propustila istaknuti kako je zbog veće broja umirovljenika trošak isplate mirovina povećala za 2,4 milijarde kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 249

  • renataz 02.08.2011.

    savršeno onda će braniteljima vratiti ono što im je uzela prije par mjeseci onih 10%ali znači da će vratiti i ostalima tj saborskim umirovljenicima a to nije nikako dobro . Braniteljima neka vrati a sabornicima neka uzme barem još 20% i da vidiš love malo sebi skinu uzmu Sanaderu i ostalima sve što su pokrali i pitat ćemo Švicarsku pošto je

  • dom2 02.08.2011.

    Odlično, umjesto da se hvali porastom ekonomije time ne mislim na investicije izvana u otvaranju supermarketa preko kojih se plasira strana roba na naše tržište a uništava domača proizvodnja ona ide na zamrzavanje umjesto na razvijanje ekonomije a time normalno i na rast dohotka. Gdje je tu ekonomska politika? Zar su naši ekonomisti idioti? Traba poticati proizvodnju a time i potrošnju. Dok se god ne smjeni elita od oko 2000 političara stare generacije koji se stalno vrte u vrhu idemo u propast.

  • magaszag 02.08.2011.

    ovo je u redu.... a di su njihove plaće?...ako je država lagano bez novca - zašto si vlada ne smanjuje plaće.....? niste vi daleko od onog što ste bili prije 20god - ako već nemate ideja - čemu služe mladi ljudi s fakulteta......

Komentiraj...
Vidi sve komentare