To je to što me zanima!

Vlada odbila interpelaciju o svom radu vezano za projekt Slavonija, Baranja i Srijem

Premijer Andrej Plenković naglasi je na sjednici kako su na svaku sjednicu Savjeta zvali sve saborske zastupnike iz četvrte i pete izborne jedinice, ali da ovi koji su interpelaciju potpisali nisu dolazili
Vidi originalni članak

Vlada je na sjednici odbila interpelaciju o svom radu vezano za način dodjele i raspolaganja sredstvima EU fondova u sklopu "Projekta Slavonija, Baranja i Srijem" , a koju su uputili SDP-ovi saborski zastupnici i. 

- Projekt je pokrenut kako bi se potaknulo ugovaranje europskih projekata na području pet slavonskih županija. Do 31. listopada prošle godine ugovoreno je više od 17 milijardi kuna vrijednosti projekata, odnosno više od 90 posto ciljanog iznosa - rekla je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak.

NAKON SJEDNICE VLADE Plenković u svađi s novinarima: 'Što nije bilo dovoljno brzo?'

SDP-ovci su interpelaciju podnijeli zbog sumnje u nepristranu i meritornu podjelu javnog europskog novca te traže provođenje revizije i nadgledanje njegove dodjele.

'Nisu dolazili na sjednice'

Premijer Andrej Plenković istaknuo je kako su od 2107. održali niz sjednica Savjeta u mnogo slavonskih gradova te podsjetio kako su na svaku od njih zvali sve saborske zastupnike, koji su izabrani u četvrtoj i petoj izbornoj jedinci.

- Brojni od ovih koji su potpisali ovu interpelaciju najčešće tamo nisu dolazili i ne dolaze, a vidim da kao jedan od zahtjeva u interpelaciji jest da bi oni osnivali neko Vijeće za praćenje provedbe projekata. Pa Savjet i služi za to pa ovi koji nisu dolazili na nastavu, da karikirano kažem, to ne znaju. Da su dolazili na sjednice možda bi bili nešto mudriji u ovom zaključku - poručio je napomenuvši kako su SDP-ovci pišući interpelaciju sve samo kopirali iz medija, a da nema puno autorskog djela. 

UŽIVO SJEDNICA VLADE Premijer Plenković najavio ukidanje PDV-a na donacije: 'To je još jedna važna gesta...'

Rasprava u Saboru bit će, rekao je, sjajna prilika da još jednom hrvatskoj javnosti predstave što se sve u prvom mandatu Vlade učinilo za Slavoniju, Baranju i Srijem te sve što će se učiniti u drugom mandatu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • lavljesrce 09.01.2021.

    Levičari po starom samo bi interpelirali i povjerenstva formirali

  • pčela 09.01.2021.

    Još uvijek samo u mislima.

  • pčela 09.01.2021.

    Hvalite me usta moja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare