To je to što me zanima!

Vlada odustaje od štednje? U 2014. troše 131,7 mlrd. kuna

Ukupni proračunski deficit pak iznosit će 19,2 mlrd. kn, ili 5,5 posto BDP-a. Prihodi će, s druge strane, iduće godine rasti nešto sporije, tek za oko milijardu kuna
Vidi originalni članak

Rashodi proračuna u 2014. godini doseći će 131,7 milijardi kuna, čak osam milijardi kuna više nego ove godine, piše Jutarnji list. Ukupni proračunski deficit pak iznosit će 19,2 milijarde kuna, ili 5,5 posto BDP-a. Ove je godine, manjak bio projiciran na 11,6 milijardi kuna ili 3,5 posto BDP-a. 

Do povećanja rashoda trebalo bi doći ponajprije zbog članstva u EU koje stoji 4,7 milijardi kuna. Prihodi će, s druge strane, iduće godine rasti nešto sporije, tek za oko milijardu kuna. Ali već narednih godina Vlada računa i s bržim rastom prihoda, pa bi deficit trebao početi padati u odnosu na BDP-a. 

Smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2014. - 2016. će se danas naći na Vladi, a nakon toga bi trebale ići u Bruxelles. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 52

  • SecretBelieve 27.09.2013.

    nema stednje zato sto im dolazi kraj pa hoce da iza sebe ostave sve prazno

  • Halo Bing, kako brat 27.09.2013.

    Prvo je Milanović najavio svjetlo na kraju tunela, a odmah potom i vlada odustaje od štednje, pa shodno tome u U 2014. troše 131,7 mlrd. kuna. Istodobno na dugom kraju HR, pardon u drugoj državi i 40-godišnja Gospa iz Međugorja je to svjetlo, koje je Zoki spomenuo i pokazala. Rezultat je to prve suradnje na relaciji Banskidvori& Iblerov trg – Međugorje koja bi trebala osigurati prosperitet hrvatske ekonomije. Sve je počelo kad je vidjelica Vicka zaboravila isključiti televizor u sobi u kojoj je 40 godina star kip baš kad je dnevniku komentiran rad HR vlade. I tako je Gospa, ni kriva ni dužna, gledala monologe premijera Milanovića o stanju HR ekonomije, pa piskutav glas ministra Linića na istu temu. Vicka se u sobu vratila oko 19,45 h i imala je što i vidjeti… "Kada sam vidjela da su na televiziji komunisti, potrčala sam prema Gospi da je prekrijem da ne gleda grešnike, no onda sam primijetila kako joj je na licu osmijeh. Šokirala sam se jer Gospa nikad prije nije tako reagirala na nevjernike, ali onda sam shvatila da je počela i svijetliti od sreće" – u suzama je ispričala Vicka. Vicka je nastavila pratiti dnevnik i promatrati Gospine reakcije. I doista, na svaki Milanovićev spomen smanjenja državnog deficita, gospodarskog rasta i smanjenja inflacije, Gospa je svijetlila sve jače i jače, a osmijeh je postajao sve širi, a na svako pojavljivanje Slavka Linić svjetlost je postajala ljudskom oku skoro neizdrživa. Vjernici iz cijelog svijeta pohrlili su na hodočašće međugorskoj Gospi, koja se od danas zove Gospa od ekonomskog prosperiteta.

  • Ddddd_1 27.09.2013.

    svaki udar na građane ,pa sad po treći put na branitelje, imao bi nekog smisla ,ali kad bi stajalo u nekom zakonu da vama političarima koji dođete upravljati državom pri neuspjelom spriječavanja novog zaduživanja ,da vam se oduzme sva imovina i da odgovarate zatvorom ,jer tu se radi o novcima,nema nikakve razlike između vas i pljačkaša,tako da bi jednako trebali odgovarati ,tako da se u budućnosti ne bi tako jako trgali da dođete na vlast i zauzimajući fotelje ,već bi tamo dolazili samo oni koji bi stvarno imali viziju i plan u koji su sto posto uvjereni da će donijeti dobrobit državi i građanima,a ne da te funkcije služe samo da bi 5 godina sjedili u foteljama i uvijek se vadili na predhodnike

Komentiraj...
Vidi sve komentare