To je to što me zanima!

Vlada traži: Odreknite se regresa, dara i božićnice

Rezanje: Vlada je od predstavnika sindikata javnih i državnih službi zatražila da se u ovoj godini odreknu regresa, božićnice i dara za djecu
Vidi originalni članak

Vlada je od predstavnika sindikata javnih i državnih službi zatražila da se u ovoj godini odreknu regresa, božićnice i dara za djecu. Država bi tako uštedjela oko 640 milijuna kuna, a svaki zaposlenik u javnim i državnim službama bi ostao godišnje bez najmanje 2500 kuna (1250 kuna regresa, isto toliko božićnice). Ministar financija Ivan Šuker je rekao kako su sindikalcima predstavili stanje proračuna te im objasnili u koliko teškoj situaciji se nalazimo. Sindikati se o Vladinu prijedlogu trebaju očitovati u idućih 15 dana.
Predstavnici osam sindikata javnih službi i devet državnih službenika na sastanku su taj prijedlog načelno odbili, te ističu da postoji dovoljno rezervnog novca za uštede, Večernji list. O prijedlogu da se umjesto tih rezanja reže naknada za prijevoz nisu htjeli ni razgovarati. Spomenka Avberšek iz Samostalnog sindikata zdravstva kaže da se ravnatelji i upravna vijeća ponašaju kao da je to njihov novac, a ne da su to proračunska sredstva te da rade stvari koje ne bi smjeli. Zna da je kriza, ali dodaje da teret krize žele podijeliti.
- Izvolimo se svi odreći kako bi se pomoglo ljudima koji ostaju bez posla - dodaje Avberšek.

>>> PREPOROD ĆE PROSVJEDOVATI JER NISU U ODBORU

Idi na 24sata

Komentari 96

  • posavski podgajci 25.03.2010.

    ovaj je gori od sanadera treba tebi stegnit gusu

  • slama 25.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • sprinter 25.03.2010.

    kako se Suker vjesto sprda sa ovim sindikatima to je za nevjerovat

Komentiraj...
Vidi sve komentare