To je to što me zanima!

'Vlada trpa u prepune džepove bankara i favorizira kapital'

Lovrinović je podsjetio kako sindikati traže povećanje plaće od 5,8 posto za što je na godišnjoj razini potrebno 1,7 milijardi kuna, a ostatak bi se navodi mogao iskoristiti za povećanje mirovina, obrazovanje...
Vidi originalni članak

Iz strukture rashoda proračuna vidljivo je da ima novca za povećanje plaća zaposlenima u javnom sektoru, kazao je Ivan Lovrinović (PH) u Saboru. Naveo je kako je riječ o stavci koja se odnosi na kamate koje država mora plaćati temeljem kredita i obveznica kojima se zaduživala proteklih godina. Lovrinović ističe kako te kamate iznose 10 milijardi kuna i to je najbrže rastuća stavka u strukturi rashoda. Predlaže da se krediti iz proteklih godina, koji su imali prosječno kamatu od 6 posto, refinanciraju uz duplo niže kamate. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Time bi se uštedjelo oko pet milijardi kuna godišnje i bez problema se može jedan dio iskoristiti za rast plaća u javnom sektoru - kazao je. 

Lovrinović je podsjetio kako sindikati traže povećanje plaće od 5,8 posto za što je na godišnjoj razini potrebno 1,7 milijardi kuna, a ostatak bi se navodi mogao iskoristiti za povećanje mirovina, obrazovanje i pokrivanje dugovanja u zdravstvu.

- Problem je što ova Vlada ne želi smanjiti iznos kamata koje očekuju bankari. Ona želi trpati u njihove već prepune džepove. Ovdje je riječ o političkoj odluci, a ova Vlada favorizira kapital, ne rad - zaključio je Lovrinović. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • škver 21.11.2018.

    Dopuna" za svoj osobni interes"

  • efteling 21.11.2018.

    Lovrincicu...bas me neprijatno iznenadio tvoj komentar...Maric je vec zamenio skupe kredite jeftinijim ali ti verovatno mislis izdati sada drzavne obveznice za kredite koji dolaze s obzirom na cinjenicu da je rast cene kredita zasiguran.Sto je donekle ok ali to Maric i radi.Ali me cudi da bi taj visak upotrebio za potrosnju??!!..Moja kontra argumentacija je da je Hrvatska dostigla maksimum razvoja na bazi potrosnje....A nedostaje joj zdrav novac koji dolazi iz stvaranja nove vrednosti.Visoki porezi koji skrecu investitore mi kaze da imam pravo.a niski porezio i vece plate su nemoguca misija u Hrvatskoj....Jer sto imas od visoke plate ako su ti i troskovi visoki?a uz put i odvracas investitore...Zasto se visak ne bi upotrebio za reforme?Otkaze uhljeba sa otpremninom i drzava ucinila jeftinijom?

  • ab ovo 21.11.2018.

    ako se legalno želiš baviti kriminalom osnuješ banku ili uđeš u politiku

Komentiraj...
Vidi sve komentare