To je to što me zanima!

Vlada u podne otkriva detalje popuštanja mjera: Što će sve promijeniti od 1. veljače?

Premijer Andrej Plenković još je prošlog tjedna najavio popuštanje mjera ako se trend pada brojeva zaraženih dnevno smanji. U ponedjeljak je i Stožer potvrdio da će se mijenjati od 1. veljače, ali ne značajno
Vidi originalni članak

Sjednica Vlade počinje u podne, a na njoj bi se trebalo doznati više o epidemiološkim mjerama nakon 1. veljače. Neslužbeno se spominju blaže mjere za teretane i sportske centre. To traži i Istarska županija, uz regionalni pristup jer ulazi u narančastu zonu prema europskim kriterijima.

Ipak, čini se da većeg popuštanja neće biti. 

PAO BROJ ZARAŽENIH Istra traži regionalni pristup u odlučivanju o korona mjerama

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je još u ponedjeljak na presici Nacionalnog stožera civilne zaštite rekao da se sigurno neće ići u zatvaranje zemlje, no da većih i naglih popuštanja ne može biti. I drugi članovi Stožera potvrdili su kako će se mjere mijenjati nakon što isteknu 31. siječnja, no da se i dalje strahuje zbog novih sojeva korona virusa te da bi "naglo otvaranje" moglo rezultirati i "naglim zatvaranjem". 

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je još prošlog tjedna ocijenio epidemiološku situaciju sve boljom i dodao kako, ukoliko se trend pada broja zaraženih dnevno nastavi, možemo očekivati određene promjene mjera. U nedjelju je zbog toga sazvao i sastanak s članovima stožera. 

KORONA NA REBU 'Proboj se stalno događa, ali spriječili smo prijenos infekcije'

Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za korona virus i potres, na dnevnom redu sjednice je i donošenje odluke o usvajanju "Programa dodjele potpora male vrijednosti mikro subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije". 

Na dnevnom redu sjednice su i izmjene Zakona o prosvjetnoj inspekciji te izmjene i dopune Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • car2691 28.01.2021.

    ionako ce nas zatvorit oper u ozujku zbog novog soja

  • 28.01.2021.

    Malo zategneš pa popustiš... i somina je u loncu.

  • kiselikrastavac 28.01.2021.

    A o ugostiteljstvu i odnosu prema ugostiteljima uopče neču ni pričati, jer je sve jasno ko dan šta rade njima sa njihovim "potporama"

Komentiraj...
Vidi sve komentare