To je to što me zanima!

Vladimir Faber će postati savjetnik Ive Josipovića?

Faber ima kontakte sa Josipovićem što povećava mogućnost angažmana u uredu predsjednika. Bivši ravnatelj policije navode nije htio komentirati
Vidi originalni članak

Prema informacijama iz policije Vladimir Faber mogao bi napustiti MUP ukoliko mu se ne povjeri neka važnija funkcija. Već je neko vrijeme nezadovoljan pozicijom u MUP-u, a poznato je da Faber ima kontakte sa Ivom Josipovićem što mu povećava mogućnost angažmana u uredu novog predsjednika. Bivši ravnatelj policije takve navode nije htio komentirati, piše Jutarnji list. Josipović je u intervjuu za Mediaservis rekao kako će ostaviti neke suradnike predsjednika Mesića, ali će dovesti i nove. Svi će biti predstavljeni 18. veljače, kazao je novoizabrani predsjednik.

JOSIPOVIĆ: NE TREBAM SAVJETE OD SANADERA

Ivo Josipović je u intervjuu za Media servis izjavio kako mu Sanderovi politički savjeti ipak ne trebaju. Rekao je kako je spreman odustati od tužbe za genocid protiv Srbije i smatra da bi svi trebali shvatit takvu odluku jer je problem bolje riješiti dogovorom nego se desetljećima povlačiti po sudovima. Novi predsjednik neće servisirat SDP-ove interese i jednako će tvrdi tretirati Kosor i Milanovića. Volio bi da se njih dvoje na predstojećem sastanku dogovore o gospodarskim mjerama koje pod hitno treba povući. Govoreći o "čistkama" u HDZ-u i SDP-u, Josipović je rekao da se radi o unutarstranačkim pitanjima, ali i logičnim raspletom u demokraciji. Novi predsjednik je korupciju još jednom istaknuo kao problem koji će biti u njegovom fokusu, a direktno ju je i povezao s državnim vrhom.
- Visoka korupcija uvijek je vezana uz vlast i nadam se da će se jednog dana otkriti do kuda hobotnica seže - kaže Josipović. Za državnog odvjetnika Mladena Bajića kaže da je napravio dosta dobrih stvari, ali zamjera mu neefikasnost u nekim razvikanim slučajevima. Josipović se svakako zalaže za bolji dijalog s Crkvom.
- Potrebno je utvrditi kriterije sekularne države, a to ne znači posebnu jedinicu koja će obilaziti škole i skidati raspela. Važno je da vjerski simboli u državnim institucijama ne mijenjaju državne simbole. No, ako želimo da na zidu bude simbol naše vjere, moramo biti spremni i da na zidu bude simbol neke druge vjere. Onaj koji na to nije spreman, nije vjernik i ne zagovara vjerske slobode- komentirao je Ivo Josipović.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • livioantol 23.01.2010.

    Nikad gos Josipoviću takvi vam netrebaju.

  • opomena 23.01.2010.

    Moj dida i njegov prvi susjed posvađali su se negdje \'86 oko gradilišta. Podigli su tužbe jedan protiv drugog. Danas je 2010. Tužbe su u procesu obrade, oni i dalje ne razgovaraju. Trebam li i ja podići tužbu protiv susjeda, i ne razgovarati s njim, iako tada nisam niti bio živ? Pametni će znati povući paralelu... Umjesto da se idućih 30 godina zajebavamo s prošlosti, bilo bi nam pametnije i sa svih aspekata korisnije - da se pozabavimo sa budućnošću. Ali, opet, ipak smo mi balkanci - oko za oko, zub za zub.

  • van basten 22.01.2010.

    Gospodine Josipoviću niste još ni stolicu zagrijali , a već ste si počeli zabijati auto golove . Morate znati da narod važe svaku vašu riječ. Kao prvo krv nije voda, zato bi sada ipak povukli tužbu, ne smijete javno reči, ali već se vidi između redaka da i vama smetaju križevi ,ako ih ne možete ukloniti onda bi bilo dobro da su tu izjednačeni i oni drugi, kao treće vi će te isto tretirati gospođu Kosor i Milanovića. Kao građane ove države možete ih tretirati isto, ali pobogu gospođa Kosor je sada predsjednica hrvatske vlade, pa ona je uz predsjednika sabora vaš prvi suradnik bilo po unutrašnjoj i vanjskoj sigurnosti države, pa ona je predstavnik vlasti izvršne vlasti države,s a velikim ustavnim ovlastima, pa kako će te ih onda jednako tretirati. To znači da izjednačavate vlast i vašu bivšu stranku. Pa to nije ni malo u redu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare