To je to što me zanima!

Vladimir Putin u govoru proglasio djelomičnu vojnu mobilizaciju, evo što to znači

Putin se obratio dan nakon što su proruski separatisti najavili referendume o pridruživanju četiri okupirane ukrajinske regije Rusiji
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je u govoru, kojim je proglasio djelomičnu vojnu mobilizaciju koja počinje odmah, poručio da će Moskva, ako Zapad nastavi s "nuklearnim ucjenama" odgovoriti svom snagom svoga arsenala

"Ako teritorijalna cjelovitost naše zemlje bude ugrožena, koristit ćemo sva raspoloživa sredstva da zaštitimo naše ljude - to nije blef", rekao je Putin u televizijskom obraćanju naciji.

Što je to djelomična vojna mobilizacija?

Djelomična vojna mobilizacija znači da će se vojne rezerviste pozivati u vojsku, kao i ljude s borbenim iskustvom, i da s tom akcijom počinju odmah.

Podsjetimo, Putin je rekao da mu je cilj "osloboditi" istočnoukrajinsku regiju Donbas i da se većina ljudi u toj regiji ne želi vratiti "pod jaram" Ukrajine.

Putin je rekao da Zapad "želi uništiti našu zemlju" i da se "ovdje radi o obrani Rusije i teritorija Donbasa".

Putin se obratio dan nakon što su proruski separatisti najavili referendume o pridruživanju četiri okupirane ukrajinske regije Rusiji kasnije ovaj tjedan - Luhanska, Donjecka, Hersona i dijela  Zaporižje. 

Govoreći o referendumima Putin je rekao da Rusija podupire to stanovništvo i da nema pravo odustati od njega.

Separatisti su pozvali na što brže održavanje referenduma u svjetlu protuofenzive Kijeva koji je oslobodio velik teritorij na jugu i sjeveroistoku zemlje. 

PUTIN ODRŽAO GOVOR 'Imamo moderno oružje za masovno uništenje, ne blefiram'

Sjedinjene Države i Europska unija više su puta osudile ideju o održavanju referenduma, prozvavši ih „prijevarom“ i „nelegitimnima“. 

Rusija je na sličan način 2014. anektirala ukrajinski poluotok Krim.

Vlada mora osigurati sredstva da poveća proizvodnju oružja, rekao je tvrdeći da Rusija ima još mnogo oružja.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • da aaaa 21.09.2022.

    patuljak voli kakit🤣🤣🤣🤣

  • MMayo 21.09.2022.

    One zemlje koje još nisu osudile Putina i agresiju na Ukrajinu-moraju to hitno napraviti!!!!Tko se svrsta uz Putina mora isto odgovarati,mora snositi posljedice!!!!!

  • MMayo 21.09.2022.

    KOJI LUĐAK!!!!-TAJ KEPEC I OTPAD LJUDSKE VRSTE-Putin!!!!-A ruskom narodu bih poručio da ga odmah smaknu,jer će im biti još gore,svaki idući dan im donosi sve veće patnje!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare