To je to što me zanima!

'Vladin logor': Bivši radnici se ogradili žicom ispred tvornice

Danonoćno će dežurati do ispunjenja svojih zahtjeva - cjelokupne isplate otpremnine od oko 26 milijuna kuna. Podršku im je došao dati i gradonačelnik Zoran Vinković
Vidi originalni članak

Oko stotinu bivših radnika Đakovštine stiglo je pred ulaz u svoju nekadašnju tvrtku. Tamo će drugi put danonoćno dežurati sve do ispunjenja svojih zahtjeva - cjelokupne isplate otpremnine u iznosu oko 26 milijuna kuna. Podigli su vojni šator i ogradili se bodljikavom žicom, a na ulaz istaknuli natpis "Vladin logor". Ogorčeni su, kažu, jer ih je izmanipulirala i izigrala hrvatska Vlada.

- Podržavamo mirne prosvjede za ostvarivanje svojih prava. Sve će biti mirno i dostojanstvo, ali postoje i neke druge metode o kojima smo razgovarali. Ostajemo ovdje dok nam novac ne budu uplaćen na račun - poručio je Stjepan Ljubej uime Koordinacije bivših zaposlenika Đakovštine.

Podršku radnicima iza bodljikave žice dao je i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

- Jadranka Kosor u ponedjeljak dolazi otvoriti studentski dom u Đakovo pa je pozivam da svrati i ovamo. Vlada jedina može riješiti ovaj problem - poručio je Vinković. 

Radnici će prosvjedovati ispred ulaza u svoju bivšu tvrtku danonoćno. Tijekom noći podijelit će se u grupe i dežurati.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Boy X 12.10.2011.

    Dali bi i Bandič stao uz žicu?Zbrisao bi u BIH.

  • objektiva40 11.10.2011.

    ovo je za plakat...i šta reć na ovo..osim.. hdz zna

  • možda nekad 11.10.2011.

    Premijerko zahladilo je u slavoniji u silosima u Đakovu je propuh a oni koji ga čuvaju su goli i gladni.A što vi činite na vašim skupovima pjevate i skačete dok oni plaču a vi ih ubjeđujete u bolje sutra.Hvala premijerko stvarno vam vjerujemo u bolje sutra samo se nadam ne pod vašim vodstvom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare