To je to što me zanima!

'Vlado, što čekate? Konvenciju ste ratificirali, a žene još ginu'

Aktivistice Platforme za reproduktivna prava u srijedu je mirnom prosvjednom akcijom ispred Vlade upozorila na nova ubojstva žena te zahtijevala hitnu i brzu implementaciju ratificirane Istanbulske konvencije
Vidi originalni članak

Istanbulska konvencija je ratificirana 13. travnja, a od tada do današnjeg dana ubijene su tri žene. Sinoć se dogodio zadnji slučaj. Istaknula je Lana Bobić, jedna od aktivistkinja ispred Platforme za reproduktivna prava.

Njih nekoliko obučenih kao sluškinje, mirnom protestnom akcijom ispred Vlade u srijedu su upravo tim povodom zahtijevale brzu i djelotvornu primjenu Istanbulske konvencije.

POGLEDAJTE VIDEO

- Nastupamo ovdje kao sluškinje kako bismo podsjetile Vladu na implementaciju Konvencije. Jer, dok mi ovdje stojimo, žene ginu - poručila je Bobić upozorivši kako je nedavno muškarac izbo nožem i usmrtio ženu unatoč tome što je imao zabranu pristupa. 

- Time postaje jasno kako je potrebno unaprijediti mehanizme zaštite žena od nasilja. To dokazuje da mehanizmi koje imamo nisu dodatni da bi zbilja zaštitili žene od nasilja, da te mehanizme sadrži Konvencija i da ih treba implementirati - rekla je. 

Aktivistkinje zabrinjava prikupljanje potpisa za otkazivanje Konvencije.

- Pokušava se otkazati međunarodni dokument koji je civilizacijski  doseg u zaštiti žena od nasilja dok istovremeno žene umiru - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • stiven 25.05.2018.

    Skupe se tamo neke babe žabe i prije svega neradnice ,i kao ukazuju da i njih neko pogleda i zaštiti od moguceg posla

  • plavi cvijet 23.05.2018.

    Te udruge valjda nekamo moraju potrošiti dobivene novce pa plaćaju ideje, krojenje, šivanje i materijale da bi došle pred Sabor. Meni bi bilo logično da podnesu tužbe protiv nekoga u sustavu ako je bilo propusta u zaštiti žena. Ako to ne ide u Hrvatskoj kako treba, tražiti pravdu dalje na nekom sudu u EU. Napraviti nešto za žene, a ne za sebe i na sebe.

  • bluesbob 23.05.2018.

    Njihova je frustracija golema zbog izostanka kopulacije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare