Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

'Vlado, što čekate? Konvenciju ste ratificirali, a žene još ginu'

Aktivistice Platforme za reproduktivna prava u srijedu je mirnom prosvjednom akcijom ispred Vlade upozorila na nova ubojstva žena te zahtijevala hitnu i brzu implementaciju ratificirane Istanbulske konvencije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
36 komentara

Istanbulska konvencija je ratificirana 13. travnja, a od tada do današnjeg dana ubijene su tri žene. Sinoć se dogodio zadnji slučaj. Istaknula je Lana Bobić, jedna od aktivistkinja ispred Platforme za reproduktivna prava.

Njih nekoliko obučenih kao sluškinje, mirnom protestnom akcijom ispred Vlade u srijedu su upravo tim povodom zahtijevale brzu i djelotvornu primjenu Istanbulske konvencije.

POGLEDAJTE VIDEO

Platforma za reproduktivna prava, povodom novih slučajeva ubojstava žena, ispred Vlade protestnom akcijom zahtjeva brzu i djelotvornu primjenu Istanbulske konvencije Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata Politiko on Wednesday, May 23, 2018

- Nastupamo ovdje kao sluškinje kako bismo podsjetile Vladu na implementaciju Konvencije. Jer, dok mi ovdje stojimo, žene ginu - poručila je Bobić upozorivši kako je nedavno muškarac izbo nožem i usmrtio ženu unatoč tome što je imao zabranu pristupa. 

- Time postaje jasno kako je potrebno unaprijediti mehanizme zaštite žena od nasilja. To dokazuje da mehanizmi koje imamo nisu dodatni da bi zbilja zaštitili žene od nasilja, da te mehanizme sadrži Konvencija i da ih treba implementirati - rekla je. 

Aktivistkinje zabrinjava prikupljanje potpisa za otkazivanje Konvencije.

- Pokušava se otkazati međunarodni dokument koji je civilizacijski  doseg u zaštiti žena od nasilja dok istovremeno žene umiru - zaključila je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message