To je to što me zanima!

Vlaho Orepić osniva stranku: 'Želimo ujediniti lijeve i desne'

Rješenje je u argumentiranoj politici koja je posvećena javnom dobru, tj. obavljanju posla za narod. Rješenje je u institucionalnoj konvergenciji Hrvatske prema EU, kaže Orepić...
Vidi originalni članak

Nezavisni zastupnik Vlaho Orepić za N1 je rekao da osniva stranku. 'Nova politika' je nova politička kultura, upravo jučer sam unajmio prostor', rekao nam je.

'Nastojao sam izbjeći osnivanje stranke, ali ako se bavite ovim poslom trebate imati organizaciju, trebate okupiti ljude, trebate stranku. Udruživanje i suradnja moraju biti u odnosu na konkretan politički cilj. 'Nova politika' želi uređenu državu po uzoru na zemlje u koje odlaze naši građani, poput Danske, Irske...', kaže Orepić.

'Nova politika ima simboliku ujedinjavanja lijeve i desne Hrvatske', smatra Orepić i dodaje da 'želi snažnu i odlučnu politiku, ali i pomirljivu politiku, politiku suradnje'.

'Rješenje je u argumentiranoj politici koja je posvećena javnom dobru, tj. obavljanju posla za narod. Rješenje je u institucionalnoj konvergenciji Hrvatske prema EU, tj. prema zemljama uzorima. To je politički cilj, odnosno ishodište političkog okupljanja', navodi.

Orepić je dodao kako očekuje da će njegova stranka biti osnovana u idućih mjesec-dva.
 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • PRAVILO BROJ 8 05.09.2018.

    predlazem naziv jer je vec problem naci ime stranki koliko ih ima neka se zove hrvatski sumrak,jer hrvatsku zoru imamo,ili vrba jer hrast imamo,ili ćsopz

  • kinezojapanac 04.09.2018.

    Ako bude imao više od 50 članova ja ću napustiti hrvatski portal 24 sata zauvijek.

  • Fajlpz 04.09.2018.

    Ajme evo još jednoga je li to onaj što nije ima pametnija posla pa je slao policiju da vidi ko di stanuje veliki genijalac. Ajde zasuči rukave idi radit nešto imam 56 godina i evo sam par miseci u Njemačkoj radi se ali mirno spavam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare