To je to što me zanima!

Vlakom kroz vatru: Vandali su sabotirali prugu kod Ogulina?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U tunelu kraj Ogulina zapalio se kabel nakon prolaska vlaka. U HŽ-u su uvjereni da greška nije njihova nego da su vandali na mrežu pod naponom bacili neki predmet
Vidi originalni članak

Vozio sam cestom uz prugu. Kraj mene je išao putnički vlak. Vlak je prošao kroz tunel, a iza njega je sijevnula vatra, ispričao je čitatelj 24sata.

Pratio je vlak koji je u ponedjeljak oko 18 sati polazio s ogulinskog željezničkoga kolodvora i vozio prema Rijeci.

- Na pruzi nedaleko od Ogulina na ulazu u tunel gorio je kabel visokog napona. Frcale su iskre, kabel je gorio u duljini petstotinjak metara, a došlo je i do eksplozije. Vatra je toliko jako gorjela da nisam mogao vjerovati svojim očima, a to više što znam da je samo tren prije onuda prošao putnički vlak.

Pitam se što bi se dogodilo da je kabel eksplodirao u trenutku nailaska vlaka - govori zabrinuti čitatelj, koji je snimio vatru na pruzi.

U HŽ Infrastrukturi kažu da je ispao prekidač u Elektrovučnoj podstanici Oštarije, koja se automatski ponovno uključila za šest sekundi. Tvrde kako nisu oni krivi za eksploziju nego da je, očito iz zabave, na mrežu bačen neki predmet kako bi izazvao iskrenje.No u policiji kažu da je do iskrenja došlo zbog lošeg vremena.

- Naknadnim pregledom nismo uočili oštećenja, te nije bila potrebna nikakva intervencija - izjavila je Martina Elizabeta Lovrić, glasnogovornica HŽ Infrastrukture, te dodala da putnici u njihovim vlakovima nisu bili ugroženi.

Nije opasno, no ne prilazite

Neka se ljudi ne približavaju mreži pod naponom kako im život ne bi bio u opasnosti, kažu u HŽ-u, koji je pod nadležnošću ministra Hajdaša Dončića.     


Idi na 24sata

Komentari 114

  • Fenix 14.02.2013.

    Sve se to radi namjerno samo da bi propale hrvatske zeljeznice i da ih mafija kupi za 1 kunu.

  • 14.02.2013.

    Dozivio bljesak prelazeci cestu, udaljen dvjestotinjak metara od zelejeznicke stanice na koju sam krenuo. Pomislih da je najmanje NLO, jer auta nije bilo na vidiku, a bljesak jaci od bilo kakve munje. Sledio sam se, a poslije mi prometnik na stanici objasni da nije nista strasno, samo je probio izolator. Lud osjecaj, kao grom iz vedra neba,

  • AntonTrdić 14.02.2013.

    nisu to vandali , to su radnici hž-a kojima se ne sviđa što se događa u firmi otkad ih stavljaju u red !

Komentiraj...
Vidi sve komentare