To je to što me zanima!

Vlasnik Brodosplita: Vlada nas šikanira, trpimo velike štete

Zbog Vladina kolebanja oko izdavanja avansnih garancija propao nam je posao s norveškim naručiteljem. Blokirano nam je 22 mil. kuna, žali se Tomislav Debeljak
Vidi originalni članak

Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak poslao je Vladi, premijeru, Ministarstvu gospodarstva, Ministarstvu rada, predsjednici države, direktoru Jadranbroda i predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj pismo u 20 točaka. U njemu navodi što je država učinila, a što propustila učiniti otkako je započela privatizacija Brodosplita čime je brodogradilištu nanesena šteta, piše tportal

Debeljak u pismu tvrdi da se Vlada prema Brodosplitu odnosi lošije nego prema ostalim brodograditeljima te da zbog toga Brodosplit, ali i tvrtka DIV trpe štete u poslovanju.

- Zbog Vladina kolebanja oko izdavanja avansnih garancija propao nam je posao s norveškim naručiteljem. Avansne granice za izgradnju broda za državnu tvrtku Plovput izdane su nam nakon 124 umjesto 45 dana koliko je bilo propisanog ugovorom. Banka nam je zbog toga blokirala 22 milijuna kuna depozita - navodi Debeljak. 

On dodaje i da jedino Brodosplit od svih privatiziranih škverova ima koncesijsku naknadu koja se temelji na prometu društva u restrukturiranju, zbog čega je opterećeniji za oko 35 milijuna kuna više od drugih.

- Država neredovito izvršava svoje Ugovorne obveze doznaka doprinosa restrukturiranju čime nam otežava planirani tijek novca i provođenje planiranih aktivnosti. Kada smo na to upozorili nadležne u Ministarstvu i pokazali im izračun kamata na kašnjenja po isplatama RH samo za 2013. godinu rečeno nam je da nema smisla zaračunavati kamate na kašnjenja RH jer „to ne radi nitko“ - požalio se Debeljak. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • jozabroz 24.03.2015.

    bas cudno,, onda se zalis u novine..sta ne odes do velikog vodje pa ga trazis da to rijesi,,ili ti mozda samo treba izgovor za neizvrsavanje svojih obveza,, jer,, "se love nema")))

  • dragoSG 24.03.2015.

    čekaj izbore pa češ mi znat reč onda

  • DamienKing 23.03.2015.

    Debeljak nije ni doša u škver sa poštenom namjerom restrukturiranja nego zbog milijardu i po kuna koje dobija od države 5 godina da se igra brodograditelja a sve u svrhu očuvanja socijalnog mira i naravno kad se državne dotacije završe ode i on bogatiji za par stotina milijuna kuna i škver se konačno tada gasi. Dežurnog krivca će uvijek nać bilo državu,bilo radnike neradnike itd. On u ove 2 godine nije napravija ništa osim šta je otpušta proizvodne radnike,uveja terore i ugasija sindikate (tu je posebno bija aktivan). Sve u svemu još jedna privatizacija na hrvatski način...Sjeća li se itko kako je govorija da njemu novci od države i ne trebaju jer DIV ima i snagu i znanje i kapital da preporodi škver bla bla a konstantno plače po medijima zbog novaca koje mu država "duguje" iako mu je poklonjeno sve i izvlači novce na sve moguće načine. Uspješni poduzetnik sa političkim zaleđem čitaj kriminalac i parazit kojega je i šira javnost sad već skužila

Komentiraj...
Vidi sve komentare