Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
38 komentara

Vlasnik Brodosplita: Vlada nas šikanira, trpimo velike štete

Zbog Vladina kolebanja oko izdavanja avansnih garancija propao nam je posao s norveškim naručiteljem. Blokirano nam je 22 mil. kuna, žali se Tomislav Debeljak

Ivana Ivanović/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
38 komentara

Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak poslao je Vladi, premijeru, Ministarstvu gospodarstva, Ministarstvu rada, predsjednici države, direktoru Jadranbroda i predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj pismo u 20 točaka. U njemu navodi što je država učinila, a što propustila učiniti otkako je započela privatizacija Brodosplita čime je brodogradilištu nanesena šteta, piše tportal

Debeljak u pismu tvrdi da se Vlada prema Brodosplitu odnosi lošije nego prema ostalim brodograditeljima te da zbog toga Brodosplit, ali i tvrtka DIV trpe štete u poslovanju.

- Zbog Vladina kolebanja oko izdavanja avansnih garancija propao nam je posao s norveškim naručiteljem. Avansne granice za izgradnju broda za državnu tvrtku Plovput izdane su nam nakon 124 umjesto 45 dana koliko je bilo propisanog ugovorom. Banka nam je zbog toga blokirala 22 milijuna kuna depozita - navodi Debeljak. 

On dodaje i da jedino Brodosplit od svih privatiziranih škverova ima koncesijsku naknadu koja se temelji na prometu društva u restrukturiranju, zbog čega je opterećeniji za oko 35 milijuna kuna više od drugih.

- Država neredovito izvršava svoje Ugovorne obveze doznaka doprinosa restrukturiranju čime nam otežava planirani tijek novca i provođenje planiranih aktivnosti. Kada smo na to upozorili nadležne u Ministarstvu i pokazali im izračun kamata na kašnjenja po isplatama RH samo za 2013. godinu rečeno nam je da nema smisla zaračunavati kamate na kašnjenja RH jer „to ne radi nitko“ - požalio se Debeljak. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message