To je to što me zanima!

Voćke cvjetaju po cijeloj zemlji kao da je proljeće

Kesten je procvao u Zagrebu, Jrogovan kraj Siska, a šljiva s plodovima procvjetala je u Zadru. Nije priroda “poludila”, već je to normalna pojava
Vidi originalni članak

U dvorištu obitelji Pećanac, na zelenom Brijegu kraj Siska, procvali su jorgovani. Divno mirišu, navela nam je čitateljica Neda Medarić, koja je vjesnike proljeća snimila u ponedjeljak. Nije mogla odoljeti pa joj jorgovani krase dom. Smjestila ih je u vazu.
U Poljicama kraj Zadra, pak, naša čitateljica Zvjezdana Klecina snimila je šljivu u cvatu iako je već rodila, a plodovi se vide na granama. Ivan Lozo u petak je u Zagrebu u Bužanovoj ulici snimio kesten u cvatu iako ih već mnogi peku.
- Nije neobično da voćke i cvijeće cvatu u jesen. Naime, dugi dani i dugo toplo vrijeme odgovara klimatskim uvjetima proljeća, pa se često dogodi da voćka cvate iako je dala plodove. Nije ništa nenormalno. Postoji mnoštvo biljaka u prirodi koje se tako "ponašaju" u jesen - rekao nam je ing. biologije Darko Mihelj iz Botaničkog vrta Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare