To je to što me zanima!

Vođe dvaju Koreja razmijenili su 'pisma prijateljstva': 'Naši su sastanci dali ljudima nadu'

Tijekom 2018. godine Moon i Kim su održali tri sastanka koji su obećavali približavanje miru i pomirbi, ali tijekom posljednjih nekoliko godina odnosi su se ponovno pogoršali
Vidi originalni članak

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un i predsjednik Južne Koreje na odlasku Moon Jae-in razmijenili su "pisma prijateljstva", objavila je Sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA, a potvrdio je i Moonov ured.

Moon je u svom pismu obećao nastavak rada na ujedinjavanju koje bi se zasnivalo na deklaracijama donesenim na sastancima 2018. godine usprkos "teškoj situaciji" i napetostima uzrokovanim sjevernokorejskim testiranjima interkontinentalnih balističkih projektila.

JAČANJE NUKLEARNIH SPOSOBNOSTI Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un promatrao probno ispaljivavanje projektila

Kim je u svom odgovoru zahvalio Moonu na pokušajima popravljanja odnosa dviju zemalja i naglasio kako su ti "povijesni" sastanci na vrhu dali ljudima nadu za budućnost, a dvojica vođa složila su se kako će se veze razvijati ako će obje strane "činiti neumorne napore s nadom".

Viral Slavlje u Sjevernoj Koreji: Tisuće ljudi plesom obilježilo rođendan 'Velikog vođe'

Tijekom 2018. godine Moon i Kim su održali tri sastanka koji su obećavali približavanje miru i pomirbi, ali tijekom posljednjih nekoliko godina odnosi su se ponovno pogoršali.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • urnebes 22.04.2022.

    dal su tražili suglasnost velikog policajca, i kakav je njihov stav da se bez njihova učešća sprovodi "demokratiziranje" iza željezni zavjesa. moglo bi bit urnebesno.

  • VAN DER SRAL 22.04.2022.

    Možemo zamislit kad bi se ovaj jedan te isti podijeljen narod ujedinio šta bi napredni južno Koreanci napravili od ujedinjene Koreje ali ne, Un će i dalje ispaljivat svoje raketice koje završavaju na dnu mora

  • ispravaknavoda 22.04.2022.

    "Vođe dvaju Koreja"... nakon kojeg razreda osnovne je dobio/la "novinar/ka" posao na vašem portalu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare