News

Komentari 5

Vođe dvaju Koreja razmijenili su 'pisma prijateljstva': 'Naši su sastanci dali ljudima nadu'

Vođe dvaju Koreja razmijenili su 'pisma prijateljstva': 'Naši su sastanci dali ljudima nadu'

Tijekom 2018. godine Moon i Kim su održali tri sastanka koji su obećavali približavanje miru i pomirbi, ali tijekom posljednjih nekoliko godina odnosi su se ponovno pogoršali

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un i predsjednik Južne Koreje na odlasku Moon Jae-in razmijenili su "pisma prijateljstva", objavila je Sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA, a potvrdio je i Moonov ured.

Moon je u svom pismu obećao nastavak rada na ujedinjavanju koje bi se zasnivalo na deklaracijama donesenim na sastancima 2018. godine usprkos "teškoj situaciji" i napetostima uzrokovanim sjevernokorejskim testiranjima interkontinentalnih balističkih projektila.

Kim je u svom odgovoru zahvalio Moonu na pokušajima popravljanja odnosa dviju zemalja i naglasio kako su ti "povijesni" sastanci na vrhu dali ljudima nadu za budućnost, a dvojica vođa složila su se kako će se veze razvijati ako će obje strane "činiti neumorne napore s nadom".

Tijekom 2018. godine Moon i Kim su održali tri sastanka koji su obećavali približavanje miru i pomirbi, ali tijekom posljednjih nekoliko godina odnosi su se ponovno pogoršali.