To je to što me zanima!

Vodičani su bijesni: Iz slavina nam smrdi kao iz septičke jame

Stanari dviju ulica i njihovi turisti prosvjedovali su ispred zgrade za koju smatraju da je krivac što nemaju vode. No Vodičani kažu da ovo nije problem od tri dana, nego da traje mnogo dulje
Vidi originalni članak

Već 20 godina ljetujem u Vodicama i ovakvih problema nisam doživio. Apartman nas skupo košta, a nemamo vode. Tuširati se idemo na plažu, rekao nam je Poljak Andrzej Piorecki. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nekoliko desetaka Vodičana, stanara Prvićke ulice i Ulice Blata, zajedno s turistima, okupilo se u četvrtak na prosvjedu ispred zgrade za koju smatraju da je krivac za to što se od utorka u tekućoj vodi iz slavina osjeća miris fekalija, a voda za piće i kupanje im se dovozi cisternama. Zagađenje ne ugrožava samo njihovo zdravlje, nego i egzistenciju.

Naime, svi žive od iznajmljivanja soba i apartmana u kojima trenutačno ljetuje stotine turista. Radnici Vodovoda i odvodnje brzo su reagirali. Dali su upozorenje da se voda ne smije koristiti.

No Vodičani kažu da ovo nije problem od tri dana, nego da traje mnogo dulje.

Kako su se očitovali iz šibenskog Vodovoda, podnijeli su kaznenu prijavu nadležnoj Policijskoj upravi zbog počinjenog kaznenog djela ugroze života i zdravlja ljudi, a osumnjičen je investitor zgrade u Prvićkoj ulici.

Utvrdili su da je uzrok zagađenja nelegalna bušotina za navodnjavanje zelene površine napravljena na cjevovodu za opskrbu pitkom vodom u vrijeme gradnje stambenog objekta.

Investitor zgrade Zoran Josipović izrazio je žaljenje te obećao kako će, ako se ustanovi da je on krivac, štetu popraviti i ljudima nadoknaditi gubitak.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Akull 28.07.2017.

    Čuj njega " ako se ustanovi da je on krivac ". Vrijeme je za giljotine i viješala opet izgleda.

  • LANA555 28.07.2017.

    Hahaha hdz frknuli vodu.Pa nit voda više ne valja a računi o vodi su katastrofa veliki .Izače ito na vidjelo .Cirkus

  • maxim m 28.07.2017.

    zašta su u svako *ranje umišani adezeovci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare