To je to što me zanima!

Vojnicima u mirovnoj misiji na jesen posebno priznanje

Uz pripadnike mirovnih misija medalju bi u jesen trebao dobiti i pukovnik dr. Ratimir Benčić, koji je pomogao nedavnim žrtvama napada u Kabulu
Vidi originalni članak

Inicijativa generala pukovnika Mladena Kruljca da se vojnici u mirovnim misijama odlikuju medaljama, pala je na plodno tlo u Oružanim snagama i MORH-u. Vlada je na zatvorenoj sjednici u četvrtak prihvatila prijedlog potpredsjednice Đurđe Adlešič da se ustanovi posebna vojna medalja koja bi se dodjeljivala za iznimne zasluge u mirovnim misijama. MORH se već bavi izradom Pravilnika, a prve medalje, kako se očekuje, trebale bi biti podijeljene već na jesen.
- Glavni stožer oružanih snaga i MORH odradili su svoj dio posla, a predsjednik Vlade odobrio je njihovu ideju. Još se očekuje odobrenje predsjednika Stjepana Mesića - rekla je Đurđa Adlešič. Još joj, kaže, odzvanjaju riječi vojnika s kojima je razgovarala tijekom boravka u Kabulu.
- Rekli su mi kako oni ovdje nisu zbog novca, već zbog časti svoje zemlje, a ta se čast dokazuje medaljama - rekla je Adlešič. Uz ostale pripadnike mirovnih misija ISAF i UNDOF, medalju bi u jesen trebao dobiti i pukovnik dr. Ratimir Benčić, koji je pomogao u nedavnom zbrinjavanju žrtava terorističkog napada na indijsko veleposlanstvo u Kabulu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare