To je to što me zanima!

Vojska Mjanmara diplomatima: 'Ometate našu tranziciju vlasti'

Mjanmarska vojska prošli je tjedan zaprijetila da će "poduzeti mjere" u vezi s prošlogodišnjim izborima, koji su završili jasnom pobjedom vladajuće stranke koju predvodi Aung San Suu
Vidi originalni članak

Mjanmarska vojska u nedjelju je zamjerila stranim veleposlanstva koja su izrazila zabrinutost zbog događaja u toj zemlji, u kojoj su vojne prijetnje i bojazan od vojnog puča zasjenili planirani početak rada parlamenta.

U objavi od petka na Facebooku vojska je izvijestila da "kategorički negira" ometanje demokratske tranzicije te je upozorila diplomatsku zajednicu "da ne iznosi naprečac pretpostavke o stanju" u državi.

TEK OTKRIVENI Popa langur - nova je preslatka vrsta majmuna u Mjanmaru

U petak su zapadnjačke države, među kojima Sjedinjene Države i članice Europske unije pozvale vojsku da se "pridržava demokratskih normi" te su se usprotivile "svakom pokušaju promjene ishoda izbora, kao i ometanju mjanmarske demokratske tranzicije".

Mjanmarska vojska prošli je tjedan zaprijetila da će "poduzeti mjere" u vezi s prošlogodišnjim izborima, koji su završili jasnom pobjedom vladajuće stranke koju predvodi Aung San Suu, uz objašnjenje da je pobjeda lažna.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • LoneStar 02.02.2021.

    Čitam, čitam, i kažem si kako su čak i oni(zatvoreni političari) u boljoj situaciji nego svi građani RH

  • MarijanGrdašić 31.01.2021.

    Nisam u tijeku ali uglavnom imaju jake demokratske koriene valjda iz stoljeća sedmog.

  • NikolaTesla 31.01.2021.

    I kod njih je "pobijedio" kradeze. ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare