To je to što me zanima!

Vojvođanska vlada želi povrat nekretnina u Hrvatskoj

Borit ćemo se za svaki dinar, kazao je vojvođanski zastupnik Josip Lazarov. Sporne nekretnine prije raspada SFRJ bile su društveno vlasništvo, a nositelj prava raspolaganja bila je vojvođanska pokrajina
Vidi originalni članak

Odmaralište u Crikvenici, vile u Lovranu i na Bledu, trosobni stan u slovenskoj Radovljici...
Nekretnine su to koje, prema pisanju dnevnog lista Politika, želi pod svoje okrilje vratiti Autonomna pokrajina Vojvodina (APV). Vojvođani su te prostore koristili do 1991. godine, a sad se pozivaju na Bečki sporazum o pitanjima sukcesije između država bivše SFRJ.
– Borit ćemo se za svaki dinar. Zašto bismo se odrekli? – kazao je vojvođanski zastupnik Josip Lazarov (Srpska napredna stranka) za list Politika. Sporne nekretnine prije raspada SFRJ bile su društveno vlasništvo, a nositelj prava raspolaganja bila je vojvođanska pokrajina. Države na čijem se teritoriju nekretnine nalaze kasnije su upisane kao vlasnici. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Vicki 23.07.2016.

    Ovi Srbi ne odustaju, a gdje je nase dobro sto su pokrali u Ratu i Traktorima vozili za Srbiju i Vojvodinu. Čak su i Eksere skidali Bijednici jedni... U Pakao snjima.

  • ja1987 23.07.2016.

    Ma ja bi radije napravio referendum-vratimo 24časa Srbima.

  • tmendas 23.07.2016.

    Možemo se mi buniti koliko god možemo za taj povrat imovine, ali kad EU kaže dajte mi dajemo, bilo nama pravo ili ne....mi smo samo tuđi poslušnici bili, smo i biti ćemo!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare