To je to što me zanima!

Volkswagen tvrdi: Haideru su sabotirali auto i ubili ga

Glasnogovornik Volkswagena kazao je jučer da je Phateon tako konstruiran da je zavoj u kojem je Haider izletio, auto mogao savladati pri toj brzini
Vidi originalni članak

Smrt Joerga Haidera, austrijskog desničara, još izaziva kontroverze. Ono što se dosad nije znalo je kako Haider nije iz elitnog disco kluba Le Cabaret išao direktno kući. Otišao je u Klagenfurt, u kafić Stadtkaemer. Potvrdilo je to i državno odvjetništvo u Klagenfurtu. Inače, kafić Stadtkraemer se na internetu oglašava kao prijatelj homoseksualaca.
- Star ili mlad, homoseksualac ili homoseksualka, kafić je uvijek cool - piše o Stadkraemeru. Čini se da je baš u tom lokalu desni populist "stekao" višetruko nedozvoljenu količinu alkohola u krvi. Tužiteljstvo je objavilo kako je netko Haideru ponudio da ga odveze kući, ali da je on to odbio. Oko 0.45 sati Haider je sjeo u svoj VW Phaeton i krenuo kući. Pola sata kasnije bio je mrtav.

VOLKSWAGEN: SABOTIRALI MU AUTOMOBIL?
Iako su istražitelji ustanovili da je Haider vozio dvostruko više od dopuštene brzine, te imao četiri puta više alkohola u krvi nego je dozvoljeno, krenule su teorije zavjere. Tvorci Volkwagenova Phaetona, auta u kojem je Haider poginuo, tvrde da je u pitanju sabotaža, piše The Sun. Čak su poslali svoje stručnjake kako bi pregledali automobil i utvrdili je li netko "prčkao" po njemu. Glasnogovornik Volkswagena Peter Thul kazao je kako je netko tko je imao pristup Haiderovu autu mogao poremetiti elektroniku. Dodao je da je Phateon tako konstruiran da je zavoj u kojem je Haider izletio, auto mogao bez problema savladati, čak i u toj brzini. Neki su nesreću koruškog poglavara čak usporedili s prometnom nesrećom lady Diane. Vlasnik kluba u kojem se Haider zabavljao nekoliko sati prije smrti ponovio je da Haider na zabavi nije pio. U austrijskim medijima pojavila se informacija da je Haider nekoliko sekundi prije smrti slao SMS sa svog mobitela.


HAIDER JE VOLIO MLADE DEČKE?

Prije godinu dana list Der Standard objavio je fotografije Joerga Haidera u zagrljaju mladih i mišićavih muškaraca. Fotografije su snimljene u jednoj diskoteci. Homoseksualna inicijativa, najveća austrijska nevladina organizacija za promicanje prava homoseksualno orijentiranih osoba, tvrdi da već punih deset godina ima dokaze o Haiderovoj istospolnoj usmjerenosti. Berlinski Tageszeitung, pak, tvrdi i da Haider ima spolne odnose s mladićima mlađim od 18 godina, pa zato najradije odlazi u susjednu Slovačku jer je u toj europskoj zemlji granica za stupanje u spolne odnose 15 godina.
- Ne želimo komentirati takve apsurdne tvrdnje - rekao je tada šef slobodarske stranke Peter Westenthaler.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • gidu 19.10.2008.

    Kad krepa netko poput ovog,ja samo mogu reci hahahaha,jedan manje.

  • sanja4 18.10.2008.

    nacista, pijan pa još peder. ružno je reč ali za njega nije neka šteta.

  • 18.10.2008.

    Nikakvo cudu, jer svagdje pa i u Austriji konzervativcu su najveci licemjeri i to one najgore vrste.A kaj se auta tice imaju pravo iz VW -a

Komentiraj...
Vidi sve komentare