To je to što me zanima!

Curica koja je poginula bila je na 'zebri'. Vozač: U šoku sam, njezina rodbina mi je prijetila'

Sudac je odbio prijedlog da vozač kamiona koji je usmrtio djevojčicu na pješačkom prijelazu završi u istražnom zatvoru. Tužiteljstvo će se žaliti. On tvrdi: 'Nisam vozio brzi i nisam pričao na mobitel'
Vidi originalni članak

Vozač kamiona (45) koji je u petak vozilom naletio na devetogodišnju djevojčicu na zagrebačkom Žitnjaku i usmrtio je pušten je na slobodu i ne mora u istražni zatvor. Muškarac je ispitan te je DORH zatražio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, ali je sudac odbio prijedlog. Tužiteljstvo će se žaliti.

TUGA NA ŽITNJAKU Lampaši i poruke prijatelja za poginulu djevojčicu (9): 'Nebo je dobilo prekrasnog anđela'

'Nisam pričao na mobitel'

- U šoku sam. Prestrašno je to što se dogodilo, vjerujte mi. Iskreno mi je žao. I sam imam djecu njezine dobi koja idu u školu i to mi je užas. Ta cesta je uska, a curica mi je došla pred kamion iznenada. Stao sam i odmah istrčao pokušavajući joj pomoći. Brzo su došli i doktor i sestra iz obližnjeg Doma zdravlja. Nažalost nije išlo, a rodbina curice mi je prijetila na mjestu nesreće - rekao je na ispitivanju u tužiteljstvu 45-godišnji vozač, prenosi Jutarnji list.

Kako je objavila policija, u kobnom trenutku nije se zaustavio u susretu sa školskim autobusom, koji je bio zaustavljen na istočnoj kolničkoj traci za potrebe ulaska i izlaska djece iz autobusa, nego je nastavio vožnju ravno. Pritom je prošao pored prometnih znakova 'Stajalište autobusa' i 'Obilježeni pješački prijelaz', a curicu je udario na pješačkom prijelazu.

TRAGEDIJA NA ŽITNJAKU Vozač koji je kamionom usmrtio curicu na zebri neće u pritvor. Mještani najavljuju i prosvjed

U krvi mu nije pronađen alkohol, vozio je brzinom od oko 40 kilometara na sat. Kaže da taj dio grada jako dobro poznaje jer živi u blizini. Nije, kaže, ni razgovarao na mobitel. 'Neopisivo mi je žao', dodao je.

Brojni građani i bližnji poginule djevojčice došli su ostaviti lampaše na mjesto tragedije, a prijatelji su ostavili i dirljiva pisma. 

Idi na 24sata

Komentari 102

  • yellowZG 13.09.2023.

    zalosno,sta imaju prijetiti kao da ju je namjerno zgazio,kao da on dlavi sta ju je zgazio.Prije nego sta nrkoga optuzis pogledaj sebe i okolinu,.ljudi na svim razinama,vise nitko ne odgovara za svoje greske niti ima osjecaja odgovornosti medu ljudima,zato svi skupa ispastamo!Treba poceti rjesavati probleme realno gledajuci uzrok problema ma gdje i od koga dolazio a ne kada dodemo do zida onda samo bijes i prijetnje,znak totalne nemoci zapravo! Ljudska rasa je strasno oglupila,mora malo da se trzne ali sudeci po dvemu uskoro ce Bog da nas istrza bas jako.Ja ga cekam i ne bojim se uopce,ne zato sto se molim do iznemoglosti nego zato sto znam da ne zelim nikome zlo i nisam los covjek,molitva ne brise losa djela!

  • kovakova 12.09.2023.

    Kaj te treba ga nagradit djecji zivot je ugasio treba odgovarati

  • zutizgzg 11.09.2023.

    ljudi,kamere,kazne,orijetnje i takve stvari ne uce boljem ponasanju ili voznji,treba educirati pjesake,vozace,kompet sve,zivot je izgubljen i zalosno je da se kao radi nesto tek kada netko pogine-slucajna drzava. pocivaj u miru andele,nemojte covjeka napadati,dovoljno mu je tesko sto je dijete ubio

Komentiraj...
Vidi sve komentare