To je to što me zanima!

Vozači smrtonosne jurnjave ne smatraju se krivima za nesreću

U petak u 13 sati započelo je suđenje Daliboru Opačku i Marinu Čolaku zbog izazivanja prometne nesreće u studenom 2010. u kojoj je poginula Ivana Obad (20).
Vidi originalni članak

Suđenje vozačima Daliboru Opačku (36) i Marinu Čolaku (29) zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u studenom 2010. poginula studentica Ivana Obad (20) počelo je u petak u 13 sati na Općinskom sudu kod suca Milenka Đakovića.

Obojica su rekli da se ne smatraju krivima. Iako su nekad bili u prijateljskim odnosima, danas na sudu nisu razgovarali niti se pozdravili kako prije suđenja tako ni u sudnici.

Na sljedećem ročištu sredinom siječnja saslušat će se četiri svjedoka. U spisu su i 3 nalaza prometnih vještačenja koja su radili četiri vještaka. Svu četvoricu će slušati sud jer "nalazi nisu svi jednaki već u njima postoje bitne razlike", kazala je obrana. 

Automobiliste se tereti da su u studenom 2010. prebrzo vozili Ferrari 360 Modenu i Nissan 350 Z i zbog pretjecanja drugih vozila često mijenjali prometne trake. Kod Bosiljeva su se auti dodirnuli, a zbog brzine je Ferrari izletio izvan kolnika i udario u rubni kamen i prometnu signalizaciju. Zatim se nekoliko puta prevrnuo, zapalio i eksplodirao. 

Čolak je ispao iz auta jer nije bio vezan, a njegova suvozačica Ivana Obad ostala je zarobljena u autu i na mjestu poginula.

Vještačenjem je utvrđeno da je Opačkov Nissan udario u Ferrari, a ne obrnuto kako se do tada pretpostavljalo pa je Državno odvjetništvo podiglo optužnicu i protiv Opačka.  Čolak je netom prije nesreće autocestom jurio 188 kilometara na sat te se iz pretjecanja vraćao u desnu traku kojom ga je Opačak nastojao prestići jureći 210 km na sat.

Suđenje su u listopadu odgodili jer je Opačak u rujnu slomio nogu i nije mogao doći na sud.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • oocrv 16.11.2013.

    Tatini sinovi ponos oca na sramotu države kakav otac takav sin sramota za pravosuđe gdje su svi u pravu osim oštečenoh

  • Ahileja 16.11.2013.

    Nisu oni krivi, kriva je njihova pokojna baba.

  • sonny42 16.11.2013.

    Mnogi se ovdje čude što su okrivljenici rekli da se ne osjećaju krivima..pa zar to nije logično..to je valjda najizgovaranija rečenica na sudu..Što bi se promijenilo da su rekli da su krivi će sud ionako reći svoje...cure mi je zaista žao no težak je život curica koje čeznu za time da budu viđene u određenim krugovima..da se ne izrazim drugačije..

Komentiraj...
Vidi sve komentare