To je to što me zanima!

Vozili zatvorenika na pogreb u vlastitom autu: 'Što je sad ovo?'

Ministarstvo pravosuđa i uprave, pod kojim je i Uprava za zatvorski sustav kaže da službenici koriste "odgovarajuća vozila". Neslužbeno doznajemo kako im nedostaju marice i to stvara probleme
Vidi originalni članak

Što je sad ovo, pitali su se zbog epidemioloških mjera malobrojni članovi obitelji i prijatelji koji su došli na posljednji ispraćaj pokojnice. Na pogreb su, prije nekoliko dana, dovezli i sina umrle koji se ogriješio o zakon i trenutačno je u zatvoru. Zatvorenici imaju pravo na dolazak na sprovod članovima uže obitelji i u pravilu im se u takvim slučajevima izlazi u susret. Okupljene na groblju nije iznenadila činjenica što je sin došao na sprovod iz zatvora, nego to što ga pravosudni policajci nisu dovezli u marici, nego u privatnom automobilu jednog od njih.

Sličan slučaj dogodio se i kad su iz jedne zatvorske ustanove u središnjoj Hrvatskoj na sud trebali odvesti skupinu zatvorenika. Dio su ih potrpali u maricu, no kako drugo vozilo nisu imali na raspolaganju, preostale zatvorenike su do suda odvezli u privatnom automobilu koji je pratio maricu. Ovakav način transporta zatvorenika nije uobičajen. Štoviše, takvim načinom prijevoza krše se pravila postupanja o sigurnosti.

DOBIO NOVI TERMIN Horvatinčić opet tražio odgodu odlaska u zatvor radi operacije

Ministarstvo pravosuđa i uprave, pod kojim je i Uprava za zatvorski sustav, pitali smo da li u slučajevima kad njihovi zaposlenici privatnim vozilima razvoze zatvorenike, primjerice na sudove ili pogrebe, dobiju naknadu troškova koje su zbog toga imali.

- Prilikom obavljanja naloženih poslova, službenici Uprave za zatvorski sustav i probaciju koriste odgovarajuća vozila - odgovor je iz MPU-a. Zatvori su nakon potresa koji je pogodio Banovinu pretrpani jer su dio zatvorenika iz kaznionice u Glini i zatvora u Sisku prebacili u druge zatvore, a zbog, neslužbeno doznajemo, nedostatka marica imaju problema u transportu zatvorenika. No iz Ministarstva pravosuđa i uprave uvjeravaju nas u suprotno:

SPRIJEČILI IH NA VRIJEME Zatvorenici u Glini pripremali su niz akcija nakon potresa: Mogle su rezultirati pobunom?!

“Kaznena tijela Uprave za zatvorski sustav i probaciju u ovom trenutku raspolažu zadovoljavajućim brojem specijalnih vozila za prijevoz zatvorenika, a Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju kontinuirano prati stanje vozila kojima raspolažu kaznena tijela, kao i potrebe za preraspodjelom i nabavom novih”.

Dodali su i kako specijalizirana vozila za potrebe ovog ministarstva, kao i druga, provodi Središnji državni ured za središnju javnu nabavu.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • crno... 01.02.2021.

    fali njima za privatne potrebe i šverc

  • nomistakes 31.01.2021.

    Alan Ford

  • Selo_malo 31.01.2021.

    Dobro je dok nisu došli na zamisao da pokojnika i kremiraju u kućnoj radinosti....Opće rasulo

Komentiraj...
Vidi sve komentare