Obavijesti

News

Komentari 14

Vozili zatvorenika na pogreb u vlastitom autu: 'Što je sad ovo?'

Vozili zatvorenika na pogreb u vlastitom autu: 'Što je sad ovo?'

Ministarstvo pravosuđa i uprave, pod kojim je i Uprava za zatvorski sustav kaže da službenici koriste "odgovarajuća vozila". Neslužbeno doznajemo kako im nedostaju marice i to stvara probleme

VIDEO

Što je sad ovo, pitali su se zbog epidemioloških mjera malobrojni članovi obitelji i prijatelji koji su došli na posljednji ispraćaj pokojnice. Na pogreb su, prije nekoliko dana, dovezli i sina umrle koji se ogriješio o zakon i trenutačno je u zatvoru. Zatvorenici imaju pravo na dolazak na sprovod članovima uže obitelji i u pravilu im se u takvim slučajevima izlazi u susret. Okupljene na groblju nije iznenadila činjenica što je sin došao na sprovod iz zatvora, nego to što ga pravosudni policajci nisu dovezli u marici, nego u privatnom automobilu jednog od njih.

Sličan slučaj dogodio se i kad su iz jedne zatvorske ustanove u središnjoj Hrvatskoj na sud trebali odvesti skupinu zatvorenika. Dio su ih potrpali u maricu, no kako drugo vozilo nisu imali na raspolaganju, preostale zatvorenike su do suda odvezli u privatnom automobilu koji je pratio maricu. Ovakav način transporta zatvorenika nije uobičajen. Štoviše, takvim načinom prijevoza krše se pravila postupanja o sigurnosti.

Horvatinčić opet tražio odgodu odlaska u zatvor radi operacije
Horvatinčić opet tražio odgodu odlaska u zatvor radi operacije

Ministarstvo pravosuđa i uprave, pod kojim je i Uprava za zatvorski sustav, pitali smo da li u slučajevima kad njihovi zaposlenici privatnim vozilima razvoze zatvorenike, primjerice na sudove ili pogrebe, dobiju naknadu troškova koje su zbog toga imali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prilikom obavljanja naloženih poslova, službenici Uprave za zatvorski sustav i probaciju koriste odgovarajuća vozila - odgovor je iz MPU-a. Zatvori su nakon potresa koji je pogodio Banovinu pretrpani jer su dio zatvorenika iz kaznionice u Glini i zatvora u Sisku prebacili u druge zatvore, a zbog, neslužbeno doznajemo, nedostatka marica imaju problema u transportu zatvorenika. No iz Ministarstva pravosuđa i uprave uvjeravaju nas u suprotno:

Zatvorenici u Glini pripremali su niz akcija nakon potresa: Mogle su rezultirati pobunom?!
Zatvorenici u Glini pripremali su niz akcija nakon potresa: Mogle su rezultirati pobunom?!

“Kaznena tijela Uprave za zatvorski sustav i probaciju u ovom trenutku raspolažu zadovoljavajućim brojem specijalnih vozila za prijevoz zatvorenika, a Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju kontinuirano prati stanje vozila kojima raspolažu kaznena tijela, kao i potrebe za preraspodjelom i nabavom novih”.

Dodali su i kako specijalizirana vozila za potrebe ovog ministarstva, kao i druga, provodi Središnji državni ured za središnju javnu nabavu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a