To je to što me zanima!

"Vozim turistima torbe da mi vrijeme nekako prođe"

Jedini nosač prtljage u Rijeci je svoja kolica stara 200 godina kupio od pokojnog kolege. Zaradi na dan do 100 kuna, a konkurencija su mu taksisti
Vidi originalni članak

Četvrt stoljeća Riječanin Ivan Božo (58) sa svojim drvenim kolicima starim više od 200 godina dolazi na riječki željeznički kolodvor i dočekuje putnike nudeći im prijevoz torbi do autobusnog kolodvora ili pak do dva kilometra udaljene rive. Kolica je kupio od pokojnog kolege nosača i trenutno je jedini nosač u Rijeci.
- Prijašnjih godina bilo je puno više posla. Zaradio bih do 100 kuna dnevno. Nažalost, sada se događa da taj novac zaradim tokom čitavog tjedna. Konkurencija su mi taxi službe, ali i torbe s kotačićima - šali se Ivan koji naplaćuje 10 kuna po torbi.
- Radim ovaj posao jer ga volim. U mirovini sam i ovako mi brže prođe dan. Družim se i upoznajem nove ljude - kaže Ivan koji je s godinama stekao i neke stalne klijente.
- Ljudi me nazovu, kažu da dolaze i mole da ih čekam na kolodvoru. Ako su s djecom i njih ukrcam na kolica i vozim ih. Djeci je to zanimljivo - priča simpatični Ivan. Kaže kako je jednom platio ručak u restoranu gladnoj Australki koja nije imala novaca kod sebe. Odužila mu se tako što je njegovom sinu platila 50 dolara da ju odveze do grada.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • uvijek_istina 13.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • sprinterica 13.07.2010.

    e sad je jadni čovjek nastradao, sad će inspekcija rad na crno, neprijavljivanje zarade i tako redom

  • _Malibu_ 13.07.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare