To je to što me zanima!

Vozio pijan i prekoračio brzinu pa dobio kaznu od 20 tisuća kn

Kada su ga policijski službenici alkotestirali, utvrdili su da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.74 promila.
Vidi originalni članak
Pulska prometa policija je  u srijedu  9. rujna oko 22.40 sati zaustavila BMW, pulske registarske oznake, a kojim je upravljao 39-godišnjak. Vozač je prekoračio brzinu kretanja u naselju za 84 km/h, a kada su ga policijski službenici alkotestirali, utvrdili su da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.74 promila.
Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je vozaču izrekla novčanu kaznu od 20.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Budući da su vožnja pod utjecajem alkohola i vožnja neprilagođenom brzinom glavni uzročnici najtežih prometnih nesreća, policija ponovno apelira na vozače da poštuju propisanu brzinu kretanja te da prilagode brzinu stanju i uvjetima na cesti. Za vožnju pod utjecajem alkohola jednostavno nema opravdanja jer već i male količine alkohola negativno utječu na sposobnost vozača, otežavaju mu zapažanje i usporavaju njegove reakcije. Vozač postaje neoprezan i sklon kršenju prometnih propisa,  umanjuje opasnost i precjenjuje svoje vozačke sposobnosti te stoga policija upozorava vozače koji su konzumirali alkohol da ne sjedaju za volan, već da koriste alternativne načine prijevoza.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare