To je to što me zanima!

Vožnja kroz tunel: Pogledajte put do novog omiškog mosta

Mostu se trenutno može pristupiti samo preko tunela. Riječ je o tunelu u koji su ulazi dva kilometra istočno od Omiša te se tako zaobilazi grad
Vidi originalni članak

Most Cetina spojio se u četvrtak, nakon čega slijedi nastavak radova vrijednih 23.16 milijuna eura. 

Mostu se trenutno može pristupiti samo preko tunela, prenosi HRT. Riječ je o tunelu u koji su ulazi dva kilometra istočno od Omiša te se tako zaobilazi grad.

Most je duljine 224.45 metara i izvodi se u sklopu projekta izgradnje obilaznice Omiša. Nadsvođuje Cetinu čeličnim lukom čiji su krajevi učvršćeni u tunelima s obje strane mosta, pa je njegova duljina veća od vidljive konstrukcije. Most bi trebao doprinijeti prometnom rasterećenje gradske jezgre Omiša i smanjenju gužvi. Prvi dio dionice Spojna cesta Dugi Rat (DC8) - čvor Dugi Rat - čvor Omiš dug je 2800 metara, u što je uključen i spoj na Jadransku magistralu, a izrada glavnih projekata je u tijeku.

MOST IH (NE)VESELI Omiš slavi zbog čuda od mosta, a u Tugarama - tuga: 'Zagušit će nas promet, to je neizdrživo'

Tijekom ove godine planira se ishođenje građevinske dozvole, a u planu nabave za 2023. planirano je pokretanje postupka javne nabave za izgradnju i nadzor. Drugi dio dionice je od Dugog Rata prema mostu Cetina. Most je treći dio dionice, a nakon spajanja mosta slijede radovi na odvodnji u tunelima, asfaltiranje i postavljanje burobrana. Četvrti dio također je već u izgradnji, riječ je o dionici dugoj tek nešto manje od tri kilometra, odnosno o spoju ceste na državnu cestu DC8.

Ugovorni rok završetka svih građevinskih radova je 30. lipnja ove godine, a u Hrvatskim cestama očekuju da će dionica biti u prometu najesen ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 10.03.2023.

    Općenito mi taj krajolik stjenovit, pomalo tjeskobno djeluje...a stijene se odlome same od sebe, ponekad....

  • Opsjena 10.03.2023.

    Nadam se da će tunel osvjetliti onako kako su osvjetljeni austrijski tuneli.

  • valjamte popesku 10.03.2023.

    nebih htio bit zloguki prorok,ali na tom mjestu bi moglo bit puno nesreća,jer vožnja tunelom u mraku,pa izlazak na most,na kojem može bit i vjetra i kiše,bljeska sunca,pa nanovo ulazak u tunel,nemože bit dobro za uvjete vožnje.bit će opreznih vozača,koji će vozit dozvoljenom brzinom,koja nebi smjela bit veća od uobičajene za obilaznice,dakle nikako preko 70 km,ali bit će i onih koji će jurit i nesreće su neizbježne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare