To je to što me zanima!

Vratili se Hrvati iz Barcelone, Madrida, Tirola, Češke, Indije...

Svjesni većeg  broja sezonskih radnika, koji su se zatekli u otežanim situacijama, nadležna diplomatsko-konzularna predstavništva također pokušavaju pronaći najbolje rješenje za njihov povratak, kažu
Vidi originalni članak

Više desetaka hrvatskih državljana je, posredstvom hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava, vraćeno u zemlju iz brojnih žarišta epidemije koronavirusa, stoji u priopćenju ministarstva vanjskih poslova objavljenom u ponedjeljak.

Iz Barcelone je u Hrvatsku vraćeno 11 državljana, 29 iz Madrida, a 13  je u nedjelju vraćeno iz austrijske pokrajine Tirol, stoji u priopćenju.

NAJSTARIJI NA SVIJETU Ima 112 godina, a korona mu pokvarila rođendansko slavlje

Povratak 20 hrvatskih državljana omogućen je također u nedjelju iz New Delhija, preko Frankfurta, dok se sedam hrvatskih državljana vratilo s Kube, 16 iz Perua te jedan iz Bolivije

Također je osiguran povratak hrvatskih državljana iz Češke, gdje su se nalazili na liječenju, te odlazak novih pacijenata iz Hrvatske u Češku.

U priopćenju se ističe da hrvatska diplomatsko-konzularna predstavništva u zemljama izvan EU-a imaju ulogu koordinacije zbog hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a pa je, primjerice, generalni konzulat RH u Dubaiju osigurao polazak zrakoplova s državljanima EU-a zadržanima u tranzitu, koji je stigao iz Dubaija u Zagreb.

35 IH JE PUŠTENO IZ SAMOIZOLACIJE Petero policajaca zaraženo je korona virusom, 104 u izolaciji

U tom su zrakoplovu bila 32 hrvatska državljana.

"Svjesni većeg  broja sezonskih radnika, koji su se zatekli u otežanim situacijama, nadležna diplomatsko-konzularna predstavništva također pokušavaju pronaći najbolje rješenje za njihov povratak", stoji u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • rubiroza_1 04.04.2020.

    Tako jeeeee.Ajmo nova porcija virusa a ja nek sjedim doma u stanu tri tjedna.Pa ko je ovdje lud????Naravno da se oni neće pridržavat nikakve izolacije jer moraju posjetit rođake,bake ,djedove itd.Ovo je izvan svake pameti.Do sada sam bezrezervno podržavao stožer i držao se uputa no od sada mi je baš svejedno.

  • dylan 30.03.2020.

    Vratili se sezonski radnici zbog radi fenomenalne ekonomske situacije u Hrvatskoj

  • ina67 30.03.2020.

    A eto pokazali smo se kako poštujemo samoizolaciju, ne pričajte gluposti

Komentiraj...
Vidi sve komentare