To je to što me zanima!

Vratili se radnici iz Švedske: Testirani su, ali idu u izolaciju

Na ulazu u Hrvatsku dočekali su ih epidemiolozi Krapinsko-zagorske županije koji su im izmjerili temperaturu, uzeli uzorak za test na COVID-19 te ispunili anketni list.
Vidi originalni članak

Radnici Đuro Đaković Montaže d.d., njih 15 u četvrtak je stiglo s gradilišta u Švedskoj u Slavonski Brod. U dogovoru između dva Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske i Brodsko-posavske radnike su na graničnom prijelazu Macelj, na ulazu u Hrvatsku, dočekali epidemiolozi Krapinsko-zagorske županije koji su im izmjerili temperaturu, uzeli uzorak za test na COVID-19 te ispunili anketni list.

Nakon toga su kombiji s radnicima u pratnji policije dopraćeni do Slavonskog Broda gdje će se oni zadržati u karanteni sljedećih 14 dana, bez obzira na nalaz. 

PLETERNICA, SLAVONSKI BROD... Slavonija: 20 radnika stiglo iz Švedske, šestero je zaraženo

- Kako su nas informirale kolege iz Krapinsko-zagorske županije, zdravstveno stanje radnika je dobro, no poduzeli smo mjere predostrožnosti jer je na tom gradilištu u Švedskoj bilo devet radnika koji su bili pozitivnih na korona virus - rekao je Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog centra Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije i dodao:

- Očekujemo da će nalaz testa ovih 15 radnika biti gotov tijekom današnjeg dana u večernjim satima.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Judita👥 21.05.2020.

    Svašta

  • 21.05.2020.

    Dokazano je da turisti ne mogu biti nosioci korone zato ne trebaju karantenu..

  • sveinista 21.05.2020.

    Cekaj dopratila ih policija, tko testira sve ove turiste koji danas dolaze? Da oni ne trebaju test i izolaciju jer ce oni potrosit malo novaca i napunit proracun,a radnici ce jos i platit test i ako budu pozitivni mozda dobiju i racun za lijecenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare