To je to što me zanima!

Vrdoljak: Komunikacija je loša i to ova Vlada ne radi dobro

Moramo popraviti komunikaciju s javnošću i investitorima. Stvari često nisu iskomunicirane ni na užem kabinetu Vlade, a onda izlaze van, ističe Vrdoljak
Vidi originalni članak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u 'Dnevnom redu' na 24sata TV-u rekao je kako se ljudi u Hrvatskoj moraju naučiti da više Vlada ne određuje cijene, već ih određuje tržište te se zbog toga događaju skokovi u cijenama energenata. 

O kapitalnim projektima poput eksploatacije Jadrana, Vrdoljak kaže kako koristi neće biti u mandatu ove Vlade već će za pet do šest godina, onaj koji bude na vodećim mjestima, od rada ove Vlade imati koristi. 

- Ako taj projekt bude realiziran, Hrvatska će postati druga energetska sila Europe jer ćemo imati svega više nego što nam treba. A to ima Norveška. Izgradnjom i LNG terminala Hrvatska bi bila energetsko čvorište jer su okolne zemlje ovisne o priključcima - kazao je Vrdoljak. 

Ina-MOL: 'Ili ćemo se dogovoriti ili ćemo zajedno prodati'

O pregovorima između Ine i MOL-a ministar je rekao kako bi drugi krug pregovora trebao biti za desetak dana. Istaknuo je kako on osobno vidi dvije opcije. 

- Ili ćemo se dogovoriti oko modela zajedničkog strateškog upravljanja ili ćemo zajedno prodati. Ako većinski dioničari posao ne vode kompatibilno, netko će skupo platiti. Ako ne ide, to je najpametnije - rekao je ministar. 

'Svijet zna da smo loši u administraciji'

Kao glavni problem na koji su mu se žalili investitori u Londonu Vrdoljak je rekao kako je atmosfera bila iznenađujuće pozitivna, ali da investitore koči što nemaju garanciju da se pravila i propisi u Hrvatskoj neće mijenjati. 

- Svi pitaju jesmo li ubrzali administraciju jer cijeli svijet zna da smo u tome loši. Glavno pitanje za investitore je imaju li garanciju ulaganja - rekao je. 

'Ova Vlada loše komunicira'

Dodao je kako je dio problema i u lošoj komunikaciji Vlade. 

- Moramo popraviti komunikaciju s javnošću i investitorima. Stvari često nisu iskomunicirane ni na užem kabinetu Vlade, a onda izlaze van, kao recimo porezi. To moramo popraviti i to je ono što ova Vlada ne radi dobro. Zbunjujemo javnost, trebamo paziti i imati jasnu strategiju - poručuje Vrdoljak.  

Idi na 24sata

Komentari 43

  • AntoOpačak 01.11.2013.

    Svi pitaju svi znaju da ova vlada Ništo ne radi, što ste radili 2 godine dana. Vrdoljače samo nesposobni slušaju Lošeg Gospodara

  • zahira45 31.10.2013.

    Pa popravite već jednom bar nešto !

  • Alma13 31.10.2013.

    Ma koja komunikacija redom PREBAHATI!!!! I NESPOSOBNI!!! za sve osim ZA SEBE!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare