To je to što me zanima!

Vrdoljak: Nisam htio uvrijediti, ali reforme traže prilagodbu...

Svi moji stavovi o obrazovanju uvijek su isticali profesore kao stup obrazovanja i zato je HNS upravo profesorima i znanstvenicima prepustio vođenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, kazao je
Vidi originalni članak

Ispričavam se svima koje je moja nedavna izjava o mogućnosti prekvalifikacije profesora u projektu dualnog obrazovanja povrijedila i razljutila, rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. 

- Svi moji stavovi o obrazovanju uvijek su isticali profesore kao stup obrazovanja i zato je HNS upravo profesorima i znanstvenicima prepustio vođenje Ministarstva znanosti i obrazovanja i pratećih reformskih procesa - kazao je Vrdoljak. 

VRDOLJAK O REFORMI: 'Zašto profesor povijesti ne bi postao profesor informatike?'

- Moja ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena. Međutim, sasvim sigurno ta izjava nije imala namjeru obezvrijediti tuđe znanje i struku, nego jasno naglasiti da svaki reformski proces traži promjenu i prilagodbu svih nas koji smo u te procese uključeni. Isto tako, ako želimo prilagoditi obrazovanje potrebama tržišta rada i ako generalno želimo ići u korak s razvijenim zemljama, moramo otvarati širi dijalog i o osjetljivim pitanjima kao što su potrebe tržišta za pojedinim zanimanjima - rekao je. 

UKIDANJE OPĆIH PREDMETA Divjak: Profesori će se morati prekvalificirati, učenici su bitni

Podsjetimo, Vrdoljak je u nedjelju izjavio kako će se problem viška profesora u školama u kojima su, prema dualnom modelu, ukinuti povijest, geografija i biologija, mogao jednostavno riješiti - prekvalifikacijom u profesore informatike. 

Slično je rekla i ministrica Divjak napomenuvši da "svi uče dok su živi", pa tako i ona te da će satnice biti rađene u interesu djece, a ne profesora. 

TOMISLAV KLAUŠKI Povijest van, vjeronauk ostaje. To bi bila reforma obrazovanja

Idi na 24sata

Komentari 46

  • kuglica 11.10.2018.

    Mi zapravo uopće nismo svjesni kakve multitasking eksperte imamo... Dotični gospodin je svoju stručnost najprije iskazao na području energetike uvevši ugradnju neisplativih razdjelnika, a sada se iskazao i u pitanjima odgoja i obrazovanja jer, u njegovu svijetu, dovoljno je biti pedagog i ti si odmah sposoban predavati sve predmete, a naročito je jednostavno prebacivanje iz društveno humanističkog u STEM područje...kakav veleum... To je slično kao kad bi netko pedijatra zaposlio na radno mjesto neurokirurga, pa oboje se kuže u medicinu... I sad neka se netko drzne ustvrditi da mi nemamo sposobne političare...

  • 01.10.2018.

    A da se ti prilagodiš?

  • CarminaBurana 01.10.2018.

    al faca znaci...ja to ne mogu, skida te pogledom, uvod u porno film

Komentiraj...
Vidi sve komentare