To je to što me zanima!

Vrdoljak: Ove godine pomoći ćemo kupnju do 800 stanova

To što ja kao ministar ne znam točan broj ilegalno sagrađenih objekata, pokazuje da nismo uredna zemlja, rekao je ministar. Govorio je i o buršikoznom Čačiću...
Vidi originalni članak

Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak komentirao je u emisiji Nedjeljom u 2 buršikozan (neusiljen, neuglađen, obijestan) nastup Radimira Čačića, kako ga je opisala Vesna Pusić i rekao da su Čačiću na leđima teške odluke, a da ga se napada zbog nastupa i zareza, a ne odluka koje donosi. Govoreći o šefovima stranke rekao je kako se Vesni Pusić često obraćao za savjete i pitanja te da mu je pomogla u političkom razvoju, nakon što je završio fakultet. Dodaje da mu je kasnije Radimir Čačić puno pomogao u organizaciji i operativnom radu.

Ove godine preko programa za sufinanciranje kredita za kupnju prvih stanova planiraju odobriti 800 zahtjeva. Kako su imali odobrenje za 10 milijuna, tj. 560 stanova, Vrdoljak će tražiti da im se odobri još pet milijuna kuna kako bi ispunili zahtjevi.

Vrdoljak je izjavio da vjeruje kako će tijekom mandata ove Vlade dostići europski prosjek potrošnje električne energije, koji je kod nas previsok. To planira postići projektom energetske učinkovitosti, tj. obnovama starih zgrada u javnom vlasništvu. Dodao je da dogovaraju model i za obnovu privatnih zgrada.

Kategorizirat će bespravnu gradnju

Na pitanje o bespravnoj gradnji, ministar nije znao reći koliki je točan broj bespravnih objekata. Izjavio je kako je taj broj kad je došao bio oko 150.000, ali da je sigurno duplo veći.

- To što ja kao ministar ne znam točan broj, pokazuje da nismo uredna zemlja - rekao je Vrdoljak. Govoreći o projektu legalizacije kaže da je dovoljno uplatiti prvu ratu i pokrenuti postupak da bi objekt bio legalan i izbjegao eventualno rušenje. Vrdoljak je pojasnio i da će biti moguće legalizirati objekte koji nagrđuju obali, ali i da neće svaka kuća imati istu cijenu legalizacije. Pojasnio je da su napravili kategorizaciju jer nije moguće primijeniti istu cijenu na pomoćni objekt na selu ili na vilu uz more. Nakon legalizacije planirat će i kako sanirati taj nagrđeni prostor.

Na pitanje o suđenju Radimiru Čačiću, Vrdoljak naglašava da danas moraju imati samo jedan plan, a to je spas gospodarstva, a da će li do toga da se Čačić mora povući iz vlasti nakon presude, da će tada donositi nove odluke. O komemoraciji na Bleiburgu misli da bi trebala biti skromnija te da se na nju troši previše sredstava.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Nensi_4 16.04.2012.

    Trebali smo svi izgraditi vikendice na obali i sada ljepo legalizirati, baš jako pametno ministre.

  • BrankoStojković 16.04.2012.

    GRADITELJSKA MAFIJA JAČA OD DRŽAVE?! I DALJE ĆE IZGLEDA OD SVEGA OSTATI SAMO "PRDOLJAK" Jedanaest tisuća javnih objekata, među kojima su škole, vrtići, bolnice, poglavarstava, ministarstva morat će se obnoviti. Razlog je ušteda energije koja se sada nepotrebno gubi, najavio je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak… TO JE DRŽAVNA IMOVINA - GOTOVO U SVIM GRADOVIMA U HRVATSKOJ STOJE NAPUŠTENI MNOGI PRAZNI OBJEKTI - DOK DRŽAVA STANUJE I PLAĆA PRIVATNIKU ZAKUP PROSTORA. Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak izjavio je u emisiji "Nedjeljom u 2"' da je Hrvatska do sada bila pravno neuređena zemlja pa zato ni on kao ministar nema točnu informaciju o tome koliko je nelegalno izgrađenih objekata. Vrdoljak je u početku svog mandata pričao da treba: Legalizirati sve što je moguće, srušiti nužno. Hoće li on prijaviti nekoga zbog takvog zatečenog stanja? Ili će Vrdoljak nastaviti kao i ovi dalje u ministarstvu graditeljstva sa bezakonjem? Ili bolje rečeno primati mito i šutjeti.. Ministar Vrdoljak: Svim bespravnim graditeljima ćemo uzeti novce. -------------------------------------------------- U Bjelovaru, 15. travanj 2012. godine Vođa pokreta ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 00 385 (0) 95 814 82 90 CROATIA / BJELOVAR brankostojkovic152@yahoo.com -----------------------------------------------

  • KrešoKovačić 16.04.2012.

    800 stanova bravo ministre stvarno za pohvalu heheheee

Komentiraj...
Vidi sve komentare