Obavijesti

News

Komentari 55

Vrdoljak: Ove godine pomoći ćemo kupnju do 800 stanova

Vrdoljak: Ove godine pomoći ćemo kupnju do 800 stanova
1

To što ja kao ministar ne znam točan broj ilegalno sagrađenih objekata, pokazuje da nismo uredna zemlja, rekao je ministar. Govorio je i o buršikoznom Čačiću...

VIDEO

Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak komentirao je u emisiji Nedjeljom u 2 buršikozan (neusiljen, neuglađen, obijestan) nastup Radimira Čačića, kako ga je opisala Vesna Pusić i rekao da su Čačiću na leđima teške odluke, a da ga se napada zbog nastupa i zareza, a ne odluka koje donosi. Govoreći o šefovima stranke rekao je kako se Vesni Pusić često obraćao za savjete i pitanja te da mu je pomogla u političkom razvoju, nakon što je završio fakultet. Dodaje da mu je kasnije Radimir Čačić puno pomogao u organizaciji i operativnom radu.

Ove godine preko programa za sufinanciranje kredita za kupnju prvih stanova planiraju odobriti 800 zahtjeva. Kako su imali odobrenje za 10 milijuna, tj. 560 stanova, Vrdoljak će tražiti da im se odobri još pet milijuna kuna kako bi ispunili zahtjevi.

Vrdoljak je izjavio da vjeruje kako će tijekom mandata ove Vlade dostići europski prosjek potrošnje električne energije, koji je kod nas previsok. To planira postići projektom energetske učinkovitosti, tj. obnovama starih zgrada u javnom vlasništvu. Dodao je da dogovaraju model i za obnovu privatnih zgrada.

Kategorizirat će bespravnu gradnju

Na pitanje o bespravnoj gradnji, ministar nije znao reći koliki je točan broj bespravnih objekata. Izjavio je kako je taj broj kad je došao bio oko 150.000, ali da je sigurno duplo veći.

- To što ja kao ministar ne znam točan broj, pokazuje da nismo uredna zemlja - rekao je Vrdoljak. Govoreći o projektu legalizacije kaže da je dovoljno uplatiti prvu ratu i pokrenuti postupak da bi objekt bio legalan i izbjegao eventualno rušenje. Vrdoljak je pojasnio i da će biti moguće legalizirati objekte koji nagrđuju obali, ali i da neće svaka kuća imati istu cijenu legalizacije. Pojasnio je da su napravili kategorizaciju jer nije moguće primijeniti istu cijenu na pomoćni objekt na selu ili na vilu uz more. Nakon legalizacije planirat će i kako sanirati taj nagrđeni prostor.

Na pitanje o suđenju Radimiru Čačiću, Vrdoljak naglašava da danas moraju imati samo jedan plan, a to je spas gospodarstva, a da će li do toga da se Čačić mora povući iz vlasti nakon presude, da će tada donositi nove odluke. O komemoraciji na Bleiburgu misli da bi trebala biti skromnija te da se na nju troši previše sredstava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.