To je to što me zanima!

Vrdoljak predstavio aplikaciju koja zna gdje je jeftino gorivo

Aplikacija će biti dostupna i na engleskom. Portal i aplikacija prepoznaju lokaciju i daju korisniku točne informacije na kojoj benzinskoj pumpi je najjeftinije gorivo
Vidi originalni članak

Nakon što su u Ministarstvu gospodarstva prije dva tjedna pokrenuli portal za praćenje cijena goriva, danas je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak predstavio i mobilnu aplikaciju. Aplikacija Min-go koja je besplatna, trenutno je dostupna na Android sustavima, a uskoro će biti i za iOS te Windows Phone.

- Nakon što smo potpuno liberalizirali tržište derivata htjeli smo napraviti platformu na kojoj će biti objavljene cijene goriva. Osnovni motiv je da zaštitimo potrošače i da aktiviramo tržišno natjecanje - rekao je Vrdoljak.

'Samo prvi dan portal posjetilo 24.000 građana'

Interes javnosti je velik, a samo prvi dan portal je posjetilo 24.000 građana, hvali se ministar. Sve nepravilnosti građani će moći direktno prijaviti inspektoratu Ministarstva gospodarstva. Aplikacija će biti dostupna i na engleskom jeziku za turiste. Portal i aplikacija prepoznaju geolokaciju i daju korisniku točne informacije na kojoj benzinskoj pumpi je najjeftinije gorivo. 

- Prvi put smo stvorili središnje mjesto za prikupljanje podataka od svih trgovaca naftnim derivatima i na taj način će svi vrlo lako dobiti informacije o promjenama cijena - kaže Vrdoljak.

Za poratl i aplikaciju dali 120.000 kn: To nije preskupo 

Izrada portala i aplikacije stajala je više od 120.000 kn.

- To nije preskupo, a ovo je pravi alat - rekao je Vrdoljak.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • oktopus1 05.03.2015.

    jebes aplikaciju kada nemas kuna

  • aster blistok 04.03.2015.

    Jedna od žeščih gluposti na koje bacaju novce. Licemjeri, oni nam kao pomažu.

  • never do well 04.03.2015.

    120 tisuća bačeno u vjetar

Komentiraj...
Vidi sve komentare