To je to što me zanima!

Vrdoljak želi porez na imovinu jer 'građani štede, a ne troše'

Ministar smatra kako bi se porez na cjelokupnu imovinu trebao uvesti u idućem mandatu. Potvrdio je kako u ovom mandatu sigurno neće biti poreza na nekretnine
Vidi originalni članak

Otkad smo došli na vlast štednja hrvatskih građana porasla je za 30 milijardi kuna. Trenutačno iznosi 130 milijardi kuna. Ljudi ne troše, a to nikako nije dobro i zato moramo uvesti porez na imovinu jer je to poštenije nego porez na nekretnine, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak (HNS). 

Dodao je kako bi se porez na cjelokupnu imovinu trebao uvesti u idućem mandatu ove Vlade. Potvrdio je kako u ovom mandatu sigurno neće biti poreza na nekretnine. 

'Treba oporezivati štednju, dionice, nekretnine...'

- Da bi se on uveo moramo imati katastar nekretnina, a mi to nemamo. Stav HNS-a je da bi se trebalo oporezivati i štednju, dionice, vrijednosne papire, nekretnine - izjavio je Vrdoljak. 

Složio se s tim da imamo preskup državni aparat, ali je odbacio nagađanja o regionalizaciji jer smatra da nije dobro to činiti na pola mandata. 

'Maras preko medija ne komunicira dobro s javnošću'

Ministar se požalio i na kolegu Gordana Marasa

Moramo prestati komunicirati s javnošću preko medija jer tako zbunjujemo i gospodarski sektor i javnost. Maras to ne radi dobro – zaključio je Vrdoljak koji je doputovao u Kutjevo kako bi na lokalnim izborima za gradonačelnika podržao stranačkog kandidata Hrvoja Prevolšeka (26). 

Idi na 24sata

Komentari 179

  • U_krajina 19.03.2014.

    i kako reče @ mrzovoljni.. zašto nestaju komentari?

  • U_krajina 19.03.2014.

    hahahaha.. pa pored OVAKVOG REŽIMA svatko normalan će štedjeti.. pljačkaju nas kako mogu, pa pogledajte samo.. dižu cijene režija, doprinosa, pdv a, poreza, prireza.. sebi mogu kupovati kožom optočena kola, smiju se vozikati službenim zrakoplovom da posjete ljubavnice oko Krka, ovaj linić ne prihvaća prijatelja ako nije zamračio najmanje 50 milijuna kuna.. a narod cijede..

  • mrzovoljni 19.03.2014.

    Uuuuu a gdje nesta moj komentar ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare