Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
179 komentara

Vrdoljak želi porez na imovinu jer 'građani štede, a ne troše'

Ministar smatra kako bi se porez na cjelokupnu imovinu trebao uvesti u idućem mandatu. Potvrdio je kako u ovom mandatu sigurno neće biti poreza na nekretnine

Dušan Mirković/PIXSELL
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
179 komentara

Otkad smo došli na vlast štednja hrvatskih građana porasla je za 30 milijardi kuna. Trenutačno iznosi 130 milijardi kuna. Ljudi ne troše, a to nikako nije dobro i zato moramo uvesti porez na imovinu jer je to poštenije nego porez na nekretnine, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak (HNS). 

Dodao je kako bi se porez na cjelokupnu imovinu trebao uvesti u idućem mandatu ove Vlade. Potvrdio je kako u ovom mandatu sigurno neće biti poreza na nekretnine. 

'Treba oporezivati štednju, dionice, nekretnine...'

- Da bi se on uveo moramo imati katastar nekretnina, a mi to nemamo. Stav HNS-a je da bi se trebalo oporezivati i štednju, dionice, vrijednosne papire, nekretnine - izjavio je Vrdoljak. 

Složio se s tim da imamo preskup državni aparat, ali je odbacio nagađanja o regionalizaciji jer smatra da nije dobro to činiti na pola mandata. 

'Maras preko medija ne komunicira dobro s javnošću'

Ministar se požalio i na kolegu Gordana Marasa

Moramo prestati komunicirati s javnošću preko medija jer tako zbunjujemo i gospodarski sektor i javnost. Maras to ne radi dobro – zaključio je Vrdoljak koji je doputovao u Kutjevo kako bi na lokalnim izborima za gradonačelnika podržao stranačkog kandidata Hrvoja Prevolšeka (26). 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message