To je to što me zanima!

Vrijede bogatstvo: Iz muzeja u Rotterdamu ukrali remek djela

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zasad nepoznati lopovi provalili su u muzej Kunsthal u noći na utorak te su ukrali slike koje vrijede pravo bogatstvo. Tamošnja policija istražuje okolnosti krađe
Vidi originalni članak

Nizozemska policija objavila je kako su nepoznati lopovi u noći na utorak provalili u muzej Kunsthal u Rotterdamu te su ukrali vrijedne umjetnine. Među ukradenim slikama su i one Pabla Picassa, Matissea, Moneta, Gauguina i Luciana Freuda. 

- Lopovi su u muzej provalili tijekom noći, a slike koje su ukrali vrijede pravo bogatstvo. Istražujemo kako su lopovi uspjeli ući u muzej, kada je točno to bilo i tko su zapravo ti razbojnici - rekla je Patricia Wessels, glasnogovornica tamošnje policije.

BBC javlja kako je nizozemska policija zamolila sve eventualne svjedoke da im se jave ako znaju nešto više o krađi, a pregledavaju i snimke nadzornih kamera. 

U muzeju Kunsthal je trenutačno izložba Fundacije Triton, a izložena su djela više od 150 poznatih umjetnika, između kojih su i Salvador Dali te Andy Warhol. U svojoj izjavi za medije je voditelj muzeja iz kojeg su umjetnine ukradene rekao kako će u utorak muzej biti zatvoren zbog policijskog očevida.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Yassa 17.10.2012.

    šta će im slike ko ima slike taj ide u zatvor to je karma

  • 17.10.2012.

    Za par dana nek pogledaju malo u podrum u Kozarcevoj...

  • MLADEN_5 16.10.2012.

    Sigurno neki jadnobogati kolekcionari. Jer oni bogati, takve umjetnosti kupe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare