To je to što me zanima!

Vrijednosti Ponosa Hrvatske njegujemo u kompaniji - HT

Ovogodišnju nagradu Ponos Hrvatske podržao je i naš vodeći telekomunikacijski operator Hrvatski Telekom, kompanija koja je dobitnik ovogodišnje nagrade za društveno odgovorne odnose sa zajednicom.
Vidi originalni članak

Hrvatski Telekom dobitnik je ovogodišnje nagrade Indeks DOP-a za društveno odgovorne odnose sa zajednicom, koju dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora.

Takvo priznanje istovremeno je potvrda i poticaj kompaniji za nastavak ulaganja u razvoj društva u cjelini, bilo da je riječ o investicijama u infrastrukturu za daljnju digitalizaciju društva, ili kroz svoj donacijski program „Zajedno smo jači“.

Ističu kako je podrška ovom projektu logičan nastavak na sve aktivnosti koje potiču i podržavaju u kompaniji. „Ponos Hrvatske iznimno je vrijedan projekt, koji slavi ljudske vrijednosti dobrote, poštenja i hrabrosti. Hrvatski Telekom te vrline potiče među svojim zaposlenicima unutar kompanije, no i izvan nje kroz društveno odgovorno poslovanje u široj zajednici. Pritom, posebnu pažnju polažemo na ulaganje u djecu i mlade, pogotovo u području stjecanja novih znanja. Prva smo kompanija u Hrvatskoj koja je prepoznala važnost STEM područja za razvoj zajednice te sustavno ulaže značajna sredstva u to područje. Sretni smo što smo dio ovog projekta“, poručuje Nina Išek Međugorac , direktorica korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Kompanija svake godine organizira donacijski natječaj „Zajedno smo jači“, putem kojeg je u proteklih 11 godina podržala čak 240 projekata razvoja zajednice s više od devet milijuna kuna. Prošle godine dodijeljene su dvije donacije od po 350.000 kuna za projekte koji na najbolji način promiču STEM edukaciju među osnovnoškolcima. U Hrvatskoj i svijetu raste potražnja za mladim i obrazovanim ljudima iz STEM područja (engl. Science, Technology, Engineering, Mathematics), dok istovremeno manji broj učenika odabire to kao smjer svog daljnjeg obrazovanja. Upravo kako bi popularizirali znanost među djecom i mladima, Hrvatski Telekom je prošlogodišnje donacije usmjerio na edukaciju više od 1300 djece iz STEM područja. Takvo jasno usmjerenje u podršku razvoju STEM-a, kroz suradnju s akademskom zajednicom, stipendiranje studenata i uključivanje zaposlenika dio je dugoročne strategije razvoja HT-a, jer je to preduvjet za razvoja cjelokupnog društva i ekonomije.

O razmjerima utjecaja Hrvatskog Telekoma na širu zajednicu najbolje govore podaci iz studije socioekonomskog doprinosa „Ekonomski atlas“, koju je proveo Ekonomski institut. Prema rezultatima te studije, HT je vodeća kompanija u Hrvatskoj po svom pozitivnom utjecaju na širu društvenu okolinu i najveći privatni investitor koji je u posljednjih pet godina u Hrvatsku uložio 5,7 milijardi kuna. Cijela HT Grupa ostvaruje više od 3 posto BDP-a te svojim poslovanjem podržava 27.000 radnih mjesta.

Hrvatski Telekom kontinuiranim investicijama u infrastrukturu i usluge daje svoj doprinos razvoju cijelog društva, što je prepoznato i putem nagrade Indeks DOP-a. Razvoj telekom infrastrukture osnovni je preduvjet razvoja digitalnog gospodarstva. Time se otvara put inovativnim uslugama, ali i olakšava komunikacija, čineći dostupnijima informacije i nove metode učenja“, dodatno je istaknula Nina Išek Međugorac.

Idi na 24sata