To je to što me zanima!

Vučić: 'Moramo spriječiti sučeljavanje srpskih barjaka'

Srbijanski premijer je upozorio da bi na prosvjedima vladajućih i oporbenih stranaka u Banjoj Luci u subotu mogli izbiti nemiri i pozvao političke vođe da probleme rješavaju mirno
Vidi originalni članak

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić upozorio je da bi na prosvjedima vladajućih i oporbenih stranaka u Banjoj Luci u subotu 14. svibnja mogli izbiti nemiri i pozvao ključne političke vođe u ovom BiH entitetu da "s punom odgovornošću" sve probleme i nesuglasice rješavaju mirno.

- Moramo spriječiti sučeljavanje srpskih barjaka... Ovo je moja molba da povedemo računa - rekao je Vučić na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji.

On je kazao kako postoje obavještajni podaci srpskih sigurnosnih službi o mogućim nemirima na skupovima koje su i vlast i oporba u Republici Srpskoj (RS) najavili za subotu.

Srbijanski premijer ocijenio je da bi, u slučaju bilo kakvih nemira i sukoba političkih protivnika i njihovih pristaša u Banjaluci, bio doveden u pitanje "opstanak Republike Srpske", upozorivši kako bi se u tom slučaju i Srbija našla u "izuzetno teškoj situaciji".

Vučić je naglasio da je o tome u utorak razgovarao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i vođom najjače oporbene stranke - Srpske demokratske stranke, (SDS) Mladenom Bosićem, a  spreman je , kako kaže, "razgovarati i s ostalima".

Idi na 24sata

Komentari 42

  • dahhmal 12.05.2016.

    Nemreju ove poturice mirne biti jer ak ne kolju okolo pocet ce se medu sobom

  • kamenjar 11.05.2016.

    Sa barjacima se bjezi,brze ili ipak sporije Vule!!!! Kako je bilo 95 kad ste bjezeci zakopavali i barjake i uniforme pa glumili seljake !!!!

  • vox populi 11.05.2016.

    Vučiću pošalji bele orlove da naprave red.

Komentiraj...
Vidi sve komentare