To je to što me zanima!

Vučić slavio s trubačima, Šešelj na aparatima, radikali nisu ni prošli izborni prag u Srbiji

Srpska radikalna stranka ratnog zločinca Vojislava Šešelja nije prešla izborni prag jer je dobila samo 2,1 posto glasova. Ratni zločinac bio je shrvan, nije se ni pojavio pred novinarima
Vidi originalni članak

Srpska napredna stranka (SNS) srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića imat će u parlamentu više od 180 zastupnika, pokazuju preliminarni rezultati parlamentarnih izbora, dok iz oporbe ističu da to ilustrira neprirodnu sliku političke scene u Srbiji.

Srpska radikalna stranka ratnog zločinca Vojislava Šešelja nije prešla izborni prag jer je dobila samo 2,1 posto glasova. Ratni zločinac bio je shrvan, nije se ni pojavio pred novinarima nakon što su objavljeni rezultati, pišu srpski mediji. Vučićevi naprednjaci imat će apsolutnu većinu u Skupštini Srbije - vjerojatno 189 od 250 mandata, tako da u parlamentu praktički neće biti opozicije. 

RAZMIŠLJAJU O MJERAMA U Srbiji 94 novooboljelih: 'Male su šanse da ponovno uvedemo policijski sat'

U parlament će ući i četiri manjinske liste - Savez vojvođanskih Mađara (9),  dvije bošnjačke liste iz Novog Pazara - Muamera Zukorlića (tri zastupnika) te Sulejmana Ugljanina, s dva zastupnika. Tri zastupnička mjesta pripast će manjinskoj Albanskoj demokratskoj alternativi - Ujedinjena Dolina s juga Srbije.

Nakon prvih rezultata koji su pokazivali veliku premoć u glasovima i kad je bilo jasno da je Vučićeva Srpska napredna stranka apsolutni pobjednik izbora, Aleksandar Vučić pozvao je trubače u stožer, održao je govor u kojem se hvalio i napadao novinare.

- Dugo sam u politici, ali ovako nešto nisam nikad doživio. Dobili smo povjerenje naroda u uvjetima kad je malo tko u to vjerovao. Ovo je povijesna pobjeda. Dobili smo više od dva milijuna glasova, pobijedili smo svugdje - pričao je Vučić.

PRVI REZULTATI Vučićeva stranka pobijedila na izborima: Ima preko 60 posto glasova birača

Kad je završio, novinari su mu postavljali pitanja, no nisu svi dobili svoj odgovor.

Recimo, kad mu je novinarka N1 televizije postavila pitanje je li priželjkivao ovakav parlament bez opozicije, odgovorio joj je: 

- Oni koje ste vi zagovarali ne bi ni prošli prag, želim vam puno sreće drugi put, valjda će prijeći - bile su Vučićeve riječi nakon čega se stožerom prolomio pljesak.
 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • dedica1 22.06.2020.

    Za razliku od Srbije, Hrvatska ce birati komunisticku partiju.Budete vidli!

  • avioni_kamioni_milioni 22.06.2020.

    Vučić je čedo Šešelja i radikala promijenio je dlaku ali ćud ne,uspješno balansira između Kine,Rusije s jedne strane s druge SAD i EU koju lagano muze raznim licitacijama o pripremi za ulazak u istu,u koju će ući bez posebnih otvaranja poglavlja i još uzeti veliku pomoć od EU ,samo treba priznati Kosovo,a i tu će ušičariti djelom sjevernog dijela teritorija Kosova.Što se tiče ekonomije sve je uglavnom dao u koncesiju Kinezima,željezaru Smederevo koja je gora od našeg nekadašnjeg Siska,napravili su mu autoputeve gdje neće biti uhljeba koji farbaju tunele i mijenjaju žarulje omogućio stanim investitorima kraći put do papirologije po principu izvolite gradite..Uz sve to ne treba zaboraviti da posjeduje rudnike Litija i Zlata koje je također dao u koncesiju.Politički napravio je režim i ubio demokraciju što na kraju ispada bolje nego u HR gdje se stalno mijenjaju uhljebi koji sustavno uništavaju i pljačkaju što je preostalo od imovine.Hvala

  • zg81d 22.06.2020.

    Šešelj na apavatima ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare