To je to što me zanima!

Vučković: 'Ministarstvo otklanja nalaze na koje upozori Revizija'

Naglasila je kako je za svoj posao motivirana i nastoji ga raditi savjesno i odgovorno
Vidi originalni članak

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković izjavila je u utorak kako njeno Ministarstvo za svoj rad godinama ima uvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju te da otklanja nalaze na koje Ured upozori.

„Stav je Revizije da je Ministarstvo u posljednje dvije godine, ne čineći nove, ispravilo najveći broj nalaza iz prethodnog razdoblja“, rekla je ministrica u Mostaru komentirajući uvjetno mišljenje koje je Revizija dala Ministarstvu za 2020. i za financijske izvještaje i za usklađenost poslovanja.

Navela je pritom kako je Ministarstvo od 2013. do 2018. imalo 33 uvjetna nalaza, nekoliko ih više nije primjenjivo jer su se u međuvremenu promijenili propisi, 26 ih je otklonjeno, te su ostala praktično četiri, pa smo "do današnjeg dana mi sve to otklonili“.

BEROŠ VS. REVIZORI 2 Ministarstvo zdravstva: Nakon nalaza Revizije, izmijenili smo naputak o jednostavnoj nabavi

„Posve netočnim“ nazvala je navod Revizije da je Ministarstvo zakasnilo, odnosno da nije pravodobno štitilo svoja prava u povratu sredstava iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo od 2014. do 2020.

„Kad govorimo o zahtjevima za povrat, ne treba zaboraviti da je 2020. bila krizna godina, netočni su navodi da smo zakasnili, da su određena potraživanja Ministarstva, odnosno državnog proračuna, pala u zastaru“, izjavila je Vučković.

„To je posve netočno, sve smo zahtjeve za povrat poslali, ne sudskim putem, redovnim“, rekla je novinarima i dodala kako je rok za sudski postupak kraj prvog tromjesečja 2024. godine.

Ministrica se osvrnula i na zamjerku da Ministarstvo do provedbe revizije, svibnja 2021., nije donijelo pravilnik o općekorisnoj funkciji šuma (OKFŠ), koji je trebalo donijeti do kolovoza 2019.

UVJETNO MIŠLJENJE Ministarstvo poljoprivrede revizijom dobilo kritiku na rad

Pravilnik je objavljen u Narodnim novinama u lipnju 2021., a u siječnju ove godine Pravilnik o evidenciji poljoprivrednog zemljišta, rekla je.

Vučković je naglasila kako je za svoj posao motivirana i nastoji ga raditi savjesno i odgovorno. „Mi radimo ovaj posao dok imamo povjerenje predsjednika Vlade“, odgovorila je novinarima.

Naglasila je kako je BiH jedan od najvažnijih vanjsko-trgovinskih partnera Hrvatske, s vrijednošću vanjsko-trgovinske bilance nešto većom od 2, 6 milijardi eura.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 05.04.2022.

    U mojoj županiji nije potrebna suglasnost vlasnika zemljišta da mu se netko upiše na zemlju i pobire poticaj. Ne treba potpis? Ko mari za pristanak vlasnika. Mnogi, koji su svoju zemlju dali drugima  na obrađivanje ni ne znaju  da su mogli ubrati poticaje ali i da netko na njihovu zemlju uzima poticaj bez njihovog znanja ( možda bi to dozvolili, a možda i ne). Zašto je to hajdučija, a ne legalan posao. Lako se provjeri.  Postoji sprega traktoraša s ljudima iz agencije. Bezakonje vlada jer nemamo brige o poljoprivredi. Eko pašnjaci, zemlja na ugaru, krave i konji koji lutaju,.... slike su stanja. Sustav je organiziran za drenažu, a reagira se tek na izašlo u štampi. A šume tek?

  • 05.04.2022.

    Rade šta hoće bez i najmanje odgovornosti. Rezultati su više nego vidljivi i jasni, svima.

  • 05.04.2022.

    bosansko ministarstvo a ne plaća porez u RH

Komentiraj...
Vidi sve komentare