To je to što me zanima!

Vukas: Sud je Hrvatskoj htio oduzeti dio teritorijalnog mora

Kazao je kako povlačenje Hrvatske iz arbitraže, države koja ga je imenovala, na neki način i njemu diktira te da nakon odluke Sabora nije mogao ostati u Sudu
Vidi originalni članak

Hrvatski predstavnik na Arbitražnom sudu Budislav Vukas za Dnevnik 3 HRT-a rekao je kako je Arbitražni sud imao namjeru Hrvatskoj oduzeti dio teritorijalnog mora, no on se tome protivio. 

Kazao je kako povlačenje Hrvatske iz arbitraže, države koja ga je imenovala, na neki način i njemu diktira te da nakon odluke Sabora nije mogao nastaviti sudjelovati u Arbitražnom sudu te je dao ostavku na tu dužnost. Dodao je kako ga čudi što je Slovenija imenovala suca Francuza koji je, uz to, i predsjednik Međunarodnog suda pravde. 

Dodao je kako je raspuštanje arbitraže vrlo kompliciran postupak te izrazio sumnju u takav razvoj situacije. 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • jošnasima 01.08.2015.

    Vukas, ne sjećam se da si do sada govorio o tome. Nisu te valjda podmitili, ako si to znao i šutio o namjerama tzv. Arbitražnog suda?

  • objektivni 31.07.2015.

    hmm. Sklopio sam prije godinu dana ugovor. Partner nije ispoštivao 17 članak tog ugovora. Tužio sam ga, i htio prekid ugovora. Sudac mi je na kraju ljepo rekao da je ugovor i dalje važeči, ali da moram da tužim da partnera ispoštuje ugovor. (rijeć je o poslovanju sa Konzumom, koji nije platio na vrijeme). Bojim se da imamo tu slićnu priču. Raskidanje ugovora nije tako lako, jednostrano. Bit će komplikacija. 100%

  • silenta 31.07.2015.

    Ovaj granični, naizgled, težak spor bi se vrlo jednostavno rješio da postoji iole volje za rješenjem, ali kako je sve vezano za politiku i iskvarene političke subjekte u budućnosti ćemo biti svjedocima raznoraznim smicalicama i političkim natezanjima.(msg)

Komentiraj...
Vidi sve komentare