To je to što me zanima!

Vukovar: Sud oslobodio Hajdu za ratni zločin, teretili su ga da je s četnicima ubio dječaka (16)

Na rekonstrukciji zločina u zgradi Veleprometa jedina svjedokinja koja je tvrdila da je Dragutina Hajdu vidjela kraj tijela Siniše Rajkovića nije uspjela pokazati prostoriju koju je opisala u iskazu
Vidi originalni članak

Na županijskom sudu u Osijeku okončan je sudski postupak protiv Dragutina Hajdu (71) iz Vukovara s prebivalitem u Kanadi, kojeg su tereti za ratni zločin počinjen u Vukovaru u studenom 1991.

Teretili su ga da je u Veleprometu zajedno s još dvoje četnika mučio i ubio Sinišu Rajkovića (16). Sud ga je oslobodio i ukinuli su mu istražni zatvor u kojem je bio godinu i pol.

ZLOČIN IZ 1991. GODINE Majka ubijenog dječaka: 'Moj sin je gol do pasa klečao na tlu, oko njega četnici s noževima'

Hajdu je uhićen 2019. godine na aerodromu u Londonu nakon što je tri tjedna boravio u Hrvatskoj. U Vukovaru. Tamo je vadio svoje nove dokumente. Uhitili su ga na temelju tjeralice.

Tijekom suđenja saslušali su velik broj svjedoka, mahom onih koji su bili zatočenici u Veleprometu.

Svjedokinja Ružica Barbarić iz Vukovara jedina je teretila Hajdu za ubojstvo tvrdeći da je izričito njega vidjela pored tijela maloljetnog Rajkovića. Niti jedan drugi svjedok nije Hajdu smjestio na mjesto zločina.

SUĐENJE ZA UBOJSTVO 1991. Skinuli 16-godišnjaka do gola, udarali ga i tukli kundacima pa proboli bajunetom: 'Nisam kriv'

Kako bi se točno utvrdile sve okolnosti tog kaznenog djela, sudsko je vijeće u jednom trenutku odlučilo napraviti rekonstrukciju u samoj zgradi Veleprometa u Vukovaru gdje su otišli svi članovi vijeća, svjedoci i optuženi.

Na toj rekonstrukciji svjedokinja Barbarić nije uspjela dati suvisle odgovore o točnoj lokaciji prostorije u kojoj je bilo ubojstvo. Te prostorije koju je opisivala u iskazu naprosto nema.

Zbog toga, a i zbog činjenice da i ostali svjedoci nisu Hajdu vidjeli u blizini Rajkovića, sud ga je oslobodio krivnje.

Idi na 24sata

Komentari 242

  • najiram 10 17.06.2021.

    sdepenjare sude...naravno  da  sude  u  korist  sdepenjara...pa  zašto  je  zbrisal  u  kanadu  ako  nije  kriv...zašto  ga  ne  pitaju  tko  je  ubil  mladića...ni  vrag  da  se  sam  ubil  i  premlatil...suca  tog  postupka  treba  pod  hitno  uhapsiti...sada  nakom  30  godina  oni  od  svjedokinje  traže  da  nađe  prostoriju  u  kojoj  je  izvršen  zloćin...kao  da  nisu  ćede  sve  poćistili  da  ih  se  ne  može  tužiti...sramota  od  sudstva...na  kraju  će  suditi  žrtvama  jer  eto  ubijali  se  sami  i  premlaćivali  i  odvodili u  te  prostorije...

  • _MAX_ 16.06.2021.

    Kakva je glupaca to da ne zna opisati gdje je tocno vidjela ovog covjeka?

  • 16.06.2021.

    Tko normalan vjeruje jugosrpskoj koaliciji?? Ovo je djelo hdza i pupavca. BOG I HRVATI.

Komentiraj...
Vidi sve komentare