To je to što me zanima!

Vukušić: Ovakvih slučajeva je bilo, nemoguće ih je predvidjeti

Psihijatar Herman Vukušić komentirao je tragični događaj na zagrebačkim Mlinovima. Ne smijemo upirati prstom u institucije - rekao je u Dnevniku N1
Vidi originalni članak

Psihijatar Herman Vukušić gostovao je u Dnevniku N1 i odgovorio na nekoliko pitanja o ubojstvu i svojim gledištima strašnog zločina.

- Kada sam pregledao njegov profil na društvenoj mreži, na fotografijama sam mogao vidjeti kako su se ta djeca doimala doista sretno - počeo je Vukušić.

Upozorio je kako institucije nisu krive i ne bi smjeli upirati prstom u njih.

- Mogu reći da je ovakvih slučajeva je bilo i bit će ih sve više. Ne mogu se predvidjeti. Što je bio otponac to možemo samo nagađati. Detalji će se saznati tijekom iscrpnog psihijatrijskog vještačenja. Doći će se do uzroka stvari. Mnogo je čimbenika moglo dovesti do ovog čina. Sa sigurnošću mogu reći da je prije og tragičnog čina bio u stanju egzistencijalnog beznađa, ne depresije - rekao je Vukušić.

Zaključio je kako je mogući problem iz njegove percepcije bio u doživljavanju odnosa između njegove partnerice i majke njegove djece. 

S tezom doktora Vagića o psihofarmacima, nije se složio.

- On je po struci otorinolaringolog, a Psihofarmaci teško mogu biti razlog za ovakav čin. Gotovo je nemoguće da budu povod i razlog ovakvog čina. Teza o psihofarmacima je dosta štetna jer će dosta pacijenata sada zazirati od uzimanja lijekova koji im predstavljaju prvu i zadnju liniju obrane - rekao je. Cijeli razgovor možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Rvat12 07.08.2023.

    Pisam mu se na njegovo mišljenje …taj treba prvo sebe da ljeci od prekomjerne mržnje .. od kuda toliko mržnje u njegovoj debeloj glavi 

  • jakolishe 26.09.2021.

    Ljudi...čovjek nije iz čistog hira udio svoju djecu i pokušao sebe... nikako ne opravdavam ovaj čin ali mnogo muškaraca u zadnje vrijeme sve više zbog feminizmu gubi razum...

  • vinja 26.09.2021.

    Takvih slučajeva je bilo i biti će ih. Ostaje činjenica da ubojstva bez ikakvog razloga ne čine mentalno zdravi ljudi. Posebno ne u krugu vlastite obitelji. Problem je u prepoznavanju potencijalnog ubojice pa spriječiti njegovu nakanu, ako je to uopće moguće. To doista trebaju istražiti psihijatri.

Komentiraj...
Vidi sve komentare