To je to što me zanima!

Vulin: Ova presuda će utjecati na odnose Hrvata i Bošnjaka

Vulin je, komentirajući presudu ICTY-a za ratne zločine šestorici bosnskohercegovačkih Hrvata, poručio da za Srbiju kao najviši interes ostaju "mir i stabilnost"
Vidi originalni članak

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin ocijenio je u srijedu da će presuda Haškog suda u slučaju Prlić i ostali, kojom je Žalbeno vijeće konstatiralo postojanje udruženog žločinačkog pothvata, ostaviti posljedice na odnose Bošnjaka i Hrvata, te na odnose BiH i Hrvatske.

Vulin je, komentirajući presudu ICTY-a za ratne zločine šestorici bosnskohercegovačkih Hrvata, poručio da za Srbiju kao najviši interes ostaju "mir i stabilnost" i zajamčena prava srpskog naroda.

"I za Srbe je najvažnije da se ova presuda ni na koji način ne odnosi na nas. Svakako pokazuje šta se događalo između Hrvata i muslimana tamo gdje nisu bili saveznici, a tamo gdje su bili saveznici - nitko ih nije kaznio za zločine nad Srbima. To ostavlja najdublji dojam", navodi RTS izjavu srbijanskog ministra obrane.

Kritizirajući rad ICTY-a, Vulin je rekao kako se, sudeći po dosadašnjim presudama tog suda, može zaključiti da je bilo zločina prema Hrvatima i muslimanima, te da jedino nad Srbima "nitko nije činio zločine".

"Haški sud ne zaslužuje poštovanja jer nikada nije prihvatio da su i Srbi bili stradalnici u ratu i za njih nikada nije uspio naći pravdu", ocijenio je Vulin.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Empoisonnerix 30.11.2017.

    Hocemo li i dalje, svaki put kad se spomene Milorad Dodig i Republika Srpska, rigati vatru i bacati drvlje i kamenje, ili cemo sad s njima pjevati onu domacu; nas dva brata oba ratujeeeeemo.......?, i vikati; zivjelo bratstvo i krscanstvo (bratstvo i hriscanstvo),,, i naravno biti frendovi????????

  • dica su tvoja uvik uz tebe 29.11.2017.

    Vrlo brzo Srbija će u EU do 2020.. a onda će tražiti izručenja i procesuiranja hrv. branitelja a već na veliko pričaju o ošteti zbog Oluje. Također lako bi bi muslimani za ovo danas mogli tražiti lako neku ratnu odštetu. Hrvatska izdana i prodana a sve zašto dajemo glas jednima te istima. Nikakva zaštita osuđenicima već upravo obrnuto, sve se radilo na tome da ih se osudi.

  • bozzika 29.11.2017.

    Pa eto vuline sad su vam vrata otvorena,sad možete napasti Bosnu i biti sigurni da će Hrvatska povući i primiti samo svoje ljude pa im se vi tamo možete slobodno naj..... mameee,radi te im sta hoćete.A našoj vladi bi poručio da tolikim Bošnjacima kojima su mahom podijelili putovnice,da sada to uzmu nazad,pa nek' se fino vraćaju u Bosnu na teret svom ljubljenom prijesedniku Izadbegovicu,a trebalo bi i tražiti od istoga i da isplati sve što su te izbjeglice potrošile.Pa nek' se dotični i dalje udara po ruci koja ga hrani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare