Obavijesti

News

Komentari 4

Vulin: Ova presuda će utjecati na odnose Hrvata i Bošnjaka

Vulin: Ova presuda će utjecati na odnose Hrvata i Bošnjaka
1

Vulin je, komentirajući presudu ICTY-a za ratne zločine šestorici bosnskohercegovačkih Hrvata, poručio da za Srbiju kao najviši interes ostaju "mir i stabilnost"

VIDEO

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin ocijenio je u srijedu da će presuda Haškog suda u slučaju Prlić i ostali, kojom je Žalbeno vijeće konstatiralo postojanje udruženog žločinačkog pothvata, ostaviti posljedice na odnose Bošnjaka i Hrvata, te na odnose BiH i Hrvatske.

Vulin je, komentirajući presudu ICTY-a za ratne zločine šestorici bosnskohercegovačkih Hrvata, poručio da za Srbiju kao najviši interes ostaju "mir i stabilnost" i zajamčena prava srpskog naroda.

"I za Srbe je najvažnije da se ova presuda ni na koji način ne odnosi na nas. Svakako pokazuje šta se događalo između Hrvata i muslimana tamo gdje nisu bili saveznici, a tamo gdje su bili saveznici - nitko ih nije kaznio za zločine nad Srbima. To ostavlja najdublji dojam", navodi RTS izjavu srbijanskog ministra obrane.

Kritizirajući rad ICTY-a, Vulin je rekao kako se, sudeći po dosadašnjim presudama tog suda, može zaključiti da je bilo zločina prema Hrvatima i muslimanima, te da jedino nad Srbima "nitko nije činio zločine".

"Haški sud ne zaslužuje poštovanja jer nikada nije prihvatio da su i Srbi bili stradalnici u ratu i za njih nikada nije uspio naći pravdu", ocijenio je Vulin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'
OTVORILE SE STARE RANE

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'

Mostar je danas, zaključuju novinari Guardiana, i danas podjeljen grad. 'Cijela regija je u psihozi i jedna iskra mogla bi biti dovoljna da je cijelu ponovno zapali' govori Marin Tomaš

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi
NALAZ OBDUKCIJE

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi

Podsjetimo, Slobodan Praljak umro je u srijedu popodne u bolnici u Den Haagu nakon što je u sudnici odmah nakon izricanja presude popio tada nepoznat otrov
Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se
'HRVATI SU SPASILI BIH'

Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se

Nužno je i legitimno da se za koji dan u New Yorku, pred Vijećem sigurnosti UN-a, koje je svojom rezolucijom i osnovalo Haaški sud, iznese stav Hrvatske o njegovu radu, smatra Kovač